2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVádat emeltek az anyja meggyilkolásával gyanúsított dorogházi nő ellen

Vádat emeltek az anyja meggyilkolásával gyanúsított dorogházi nő ellen


Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség egy 52 éves nő ellen, aki 2011 februárjában Dorogházán a gyanú szerint bántalmazta az édesanyját, majd kútba dobta az eszméletlen idős asszonyt, aki ennek következtében meghalt - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

bíróság


Bóna Gyula elmondta: a gyanúsított, F. Judit az elmúlt 15-20 évben nem élt életvitelszerűen Magyarországon, több időt töltött Ausztriában, Németországban és Svájcban, édesanyját pedig rendkívül ritkán látogatta. A nő 2010 októberében bukkant fel Dorogházán, amikor meghalt az anyja testvére, és a közösen lakott ingatlant az anyja örökölte. A vádirat szerint a gyanúsított ekkor már esetenként több napig is Dorogházán aludt, az anyját mindinkább elszigetelte a külvilágtól, 2011. február 8-án pedig nyomtatványt kért a postán, hogy felvehesse anyja nyugdíját.


Másnap este ismerősei ittas állapotban vitték édesanyja házába, ahol a nő a hazaérkezése és éjjel három óra között testszerte ököllel, kézzel verte anyját, ütlegelte az arcát, fejét, végtagjait, egy alkalommal pedig fejszével jobb tarkótájékon ütötte. Az eszméletlen állapotba kerülő sértettet ezután a lábainál fogva, fejjel lefelé a ház udvarán lévő kútba dobta, majd azt közölte a rendőrséggel, hogy az édesanyja eltűnt, és feltehetően az udvari kútba ugrott.


Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint az idős asszony több mint húsz sérülést szenvedett el, a halálát pedig fulladás okozta. A szóvivő elmondta: F. Judit tagadja bűnösségét, azt azonban a helyszíni és a halottszemléről készült jegyzőkönyv, igazságügyi fizikusi, genetikai és orvos szakértői vélemények, valamint 31 tanú kihallgatási jegyzőkönyve támasztja alá.


Az emberölés bűntettével megvádolt nő 2012. június 14-én őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. A főügyészség indítványozza, hogy a letartóztatását tartsák fenn a bírósági ítélet kihirdetéséig. Az eljárást a Balassagyarmati Törvényszék folytatja majd le.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-07-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite