2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVádat emeltek egy balassagyarmati férfi ellen fegyveres rablások miatt

Vádat emeltek egy balassagyarmati férfi ellen fegyveres rablások miatt


Vádat emeltek fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt egy 38 éves balassagyarmati férfi ellen, aki az ügyészség szerint 2007 és 2014 novembere között 47 helyszínen hajtott végre többségükben fegyveres rablásokat Magyarországon - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

fegyveres_rablas

Képünk illusztráció!


Ibolya Tibor közölte: a vádlott eredeti célja az volt, hogy a pénzt - amelyet elsősorban takarékszövetkezeti fiókok, gyógyszertárak és kisebb élelmiszerboltok kirablásával akart megszerezni - vállalkozásba fekteti be, de végül családja megélhetését fedezte és a tartozásait fizette ki belőle.


A férfi célpontjai főleg Budapesten voltak, de a vád szerint szinte minden megyeszékhelyen megfordult, így Debrecenben, Nyíregyházán, Veszprémben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Tatabányán, Pécsett, Egerben, Szolnokon és Miskolcon is.


A rablás tervezett helyszínét eleinte várostérképek, internetes keresők segítségével felmérte, majd terepszemlét is tartott. Kezdetben a rablásokhoz egy - lőfegyvernek nem minősülő - gumilövedékes forgótáras pisztolyt használt, majd egy kilenc milliméteres éles lőfegyverrel hajtotta végre cselekményeit. Utóbbit egy IX. kerületi bankfiók biztonsági őrétől szerezte meg.


A többéves bűncselekmény-sorozatnak az vetett véget, hogy a miskolci takarékszövetkezeti fiók kirablásakor egy ügyfél lerántotta a vádlott fejéről a csuklyát, így a férfi arca felismerhetővé vált és a biztonsági kamerák rögzítették - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite