2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVadbalesetek megyénkben

Vadbalesetek megyénkben


Január 7-én délután egy férfi az általa vezetett személygépkocsival haladt a 22-es számú út irányából Dejtár irányába, amikor egy egyenes útszakaszon az úttest bal széléről egy őz ugrott a járműve elé. Az ütközést a jármű vezetője nem tudta elkerülni és az állatot elütötte, amely a baleset következtében elpusztult.

vadtabla


Másnap, 2012. január 8-án este bejelentés érkezett a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra, hogy a 23-as számú főút Mátraterenye és Pétervására közötti útszakaszon vadbaleset történt. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy kistehergépkocsit vezető személy Pétervására irányából Mátraterenye irányába közlekedett, és amikor a főút 14-es km szelvényéhez ért a menet irány szerinti jobb oldali erdős területről hirtelen egy szarvas ugrott elé. Az ütközést nem tudta elkerülni és a jármű bal elejével elütötte a szarvast, mely elpusztult.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során fokozott figyeljék a vadveszélyt jelző táblákat. Ezeken a területeken a megengedett sebességnél alacsonyabb tempóban haladjanak, hogy időben észlelni tudják a váratlanul az úttestre ugró vadakat és el tudják kerülni a balesetet. A balesetveszély a kanyargósabb, cserjéktől, fáktól dúsan borított területeken fokozottan jelen van, ahol az állatok mozgása nem látható. Kérjük tegyenek meg mindent saját testi épségük megóvása érdekében.

 

Forrás: police.hu/HÍR PORT24

2012-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite