2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVaddisznó okozott balesetet Nógrád megyében

Vaddisznó okozott balesetet Nógrád megyében


Az elmúlt napon egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a NÓGRÁD24.hu-val.

vaddisznookozottbalesetet

Fotó: police.hu


Karancsalja irányából Salgótarján felé közlekedett személygépkocsival 2020. május 19-én a reggeli órákban egy 70 éves férfi, amikor egy vaddisznó akart átszaladni előtte az úttesten. A vezető a fékezés ellenére az ütközést nem tudta elkerülni és a vadat elütötte, melyet követően a járművel az út menti füves területre sodródott.


A baleseteben nem sérült meg senki, a járműben anyagi kár keletkezett.


A vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban aktívabbak. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a veszélyt jelző KRESZ-tábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség megválasztása. Olyan szakaszokon, ahol közúti jelzőtáblák nem figyelmeztetnek vadon élő állatokra, illetve ismeretlen utakon a terep- és a természeti viszonyok alapján, vagy az út melletti területek beláthatósága alapján célszerű értékelni, hogy várható-e veszélyt jelentő vadak hirtelen megjelenése az úton.


Ha van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.


Ezzel együtt a legóvatosabb vezetés mellett is bekövetkezhet a baleset. A féktávolságon belül észlelt vad megjelenése esetén erőteljesen fékezzen és használja a jármű hangjelzését. Kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat, és irányváltoztatást, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik. Ha mégis bekövetkezik a baleset, megállás után értesítse a rendőrséget.

 

Forrás: POLICE

2020-05-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite