2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVádemelési javaslat a salgótarjáni drogkereskedők ellen

Vádemelési javaslat a salgótarjáni drogkereskedők ellen


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytatott kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt R. Kálmán 33 éves és R. Viktória 35 éves salgótarjáni lakosok ellen.

vademelesijavaslatdrog

Fotó: police.hu


A nyomozás adatai alapján R. Kálmán 2017. évben salgótarjáni lakásán több, - köztük fiatalkorú - személy részére értékesített alufóliába csomagolt kristályos fehér porszerű drogot. R. Viktória megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy - a 33 éves gyanúsított megbízásából - két férfi részére adott el több pakett új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port.


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai 2018. január 24-én Salgótarján belterületén a személygépkocsival közlekedő férfit és nőt elfogták. A rendőrök az intézkedés során a 35 éves nő válltáskájában egy pakett bruttó 7,1 gramm súlyú fehér színű kristályos anyagot, továbbá kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett több alufólia pakettet, sodort 1000 forintos bankjegyet, szívószálat találtak és foglaltak le. A lefoglalt bruttó 7,1 gramm súlyú fehér színű anyag gyorsteszttel történő vizsgálata methadon kábítószer jelenlétét mutatta ki.


A nyomozás során felmerült információk alapján a rendőrök 2018. április 4-én házkutatást tartottak R. Viktória salgótarjáni lakásában, ahol alufóliába csomagolt, összesen 16,3 gramm tömegű kábítószergyanús fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyagon elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.


A nyomozás során beszerzett adatok alapján R. Viktória megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a salgótarjáni lakásában az ott jelen lévő két személy részére kábítószert akart átadni, melyet a kiérkező rendőrök megakadályoztak. A férfit és a nőt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a 33 éves - jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő - férfi és a 35 éves - szabadlábon védekező - nő ellen az eljárást a napokban vádemelési javaslattal befejezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

 

Forrás: POLICE

2018-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite