2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonVádemelési javaslat Szita Bence ügyében

Gyermekgyilkosság - Vádemelési javaslat Szita Bence ügyében


A rendőrség lezárta a nyomozást a négy hónappal ezelőtt Kaposváron meggyilkolt 11 éves Szita Bence ügyében, és vádemelési javaslattal élt - hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában csütörtökön.

szitabencetemetes1

A hírműsor szerint Piros Attila, Somogy megye rendőrfőkapitánya bejelentette: miután az ügy iratait ismertették a gyanúsítottakkal, az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A dandártábornok a jövő hétre ígért bővebb tájékoztatást.

Szita Bence eltűnését tavaly október végén jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, majd öt nappal később megtalálták a holttestét.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel korábban szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék novemberben mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, később azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a sajátbűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite