2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
NagyvilágVagyonbevallása miatt lemondásra kényszerült egy képviselő

Vagyonbevallása miatt lemondásra kényszerült egy képviselő


Önként lemondott parlamenti képviselői mandátumáról szerdán egy orosz kormánypárti politikus, akit azzal vádoltak meg, hogy Floridában ingatlanai vannak, de ezt nem vallotta be.

vagyonmegosztas

Vlagyimir Pehtyin a duma plenáris ülésén jelentette be a döntését, mondván, hogy a lelkiismerete tiszta, de nem akarja, hogy az ügy miatt árnyék vetüljön pártjára, az Egységes Oroszországra (JeR).

A képviselő azt elismerte, hogy az Egyesült Államokban élő fiának van ott ingatlanvagyona.

A politikust Alekszej Navalnij, a korrupciós ügyek felderítéséről ismertté vált orosz ellenzéki jelentette fel a dumában, a főügyészségen és a kormányzó JeR-nél. Az ügyvéd-blogger tudomása szerint Pehtyin és fia Miamiban apartmanokkal, Florida állam más részében pedig földtulajdonnal rendelkezik, két és fél millió dollár értékben. A duma adatbázisában Pehtyin fia a képviselő tanácsadójaként szerepel.

A Kommerszant értesülései szerint Pehtyin már régóta nem fontos pártja számára. Korábban, Borosz Grizlov pártelnöksége idején szerzett érdemeket és kapott posztokat a JeR vezetésében.

Vlagyimir Putyin orosz államfő a múlt héten nyújtotta be a parlamentben azt a törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy állami tisztviselőknek és képviselőknek külföldön bankszámlájuk legyen, és kötelezné őket arra, hogy vagyonukról számot adjanak jövedelembevallásukban. A törvényjavaslatot a kormányzó Egységes Oroszország párt és a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette populista, ellenzéki liberális párt is támogatja.

Az orosz parlament alsóháza tavaly megfosztotta képviselői mandátumától Gennagyij Gudkovot, az ellenzéki Igazságos Oroszország párt politikusát, aki támogatta a Vlagyimir Putyin elnök elleni utcai tüntetéseket. Gudkov mandátumának elvételét az ügyészség kérte a parlamenttől, arra hivatkozva, hogy képviselőként üzleti vállalkozása volt, ami két év börtönnel büntethető.

Az orosz legfelsőbb bíróság múlt keddi határozata szerint a duma törvényesen fosztotta meg mandátumától Gennagyij Gudkovot, aki az Emberi Jogok Európai Bíróságán szándékozik megtámadni a döntést.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite