2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
NagyvilágVagyonosodási vizsgálatot kért családja ügyében a kormányfő

Hongkongi lap: vagyonosodási vizsgálatot kért családja ügyében a kínai kormányfő


Vizsgálatot kezdeményezett Ven Csia-pao kínai kormányfő azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek a családját érték nemrégiben a The New York Times című lapban - jelentette megbízható forrásokra hivatkozva hétfőn a hongkongi South China Morning Post című napilap.

kína001

Az amerikai újság azzal vádolta meg a miniszterelnök családját, hogy az elmúlt tíz évben jelentős - 2,7 milliárd dolláros - vagyonra tett szert. A hongongi lap úgy tudja, a tisztakezűséget hirdető, a korrupció elleni kíméletlen fellépést szorgalmazó Ven a kommunista párt csúcsszervénél, a politikai bizottság állandó bizottságánál kezdeményezte írásban a vizsgálatot.

Mivel a The New York Times szerint dokumentumokból arra lehet következtetni, hogy a kormányfő hozzátartozóinak 2007-ben 2,2 milliárd dolláros részesedésük volt az ország egyik legnagyobb biztosítótársaságában, a Ping Anban, a vizsgálat állítólag elsősorban erre irányul.

A Ven család október 27-én hatpontos közleményt tett közzé, amelyben a The New York Times jelentéséről azt állította, hogy valótlan, és cáfolta a "rejtett vagyon" létezését.

Mivel Kínában - különösen egy amerikai sajtóorgánumnak - meglehetősen nehéz belső, a politikai vezetőkre nézve terhelő dokumentumokhoz jutni, feltételezhető, hogy a The New York Timest a centrista reformerként ismert Ven kínai ellenlábasai segítették.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite