2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
ItthonVallott a Budaházy-csoport egyik lehetséges katonája

Vallott a Budaházy-csoport egyik lehetséges katonája


Budaházy GyörgyAz a százhalombattai vállalkozó, aki nyilvánosságra hozott a Budaházy-csoport ügyében különböző hangfelvételeket, a Hunnia Mozgalom egyik feltételezett katonája szerint vádalkut köthetett a rendőrséggel, és juthatott neki a 20 millió forintos "vérdíjból is."


A hatalom veszélyes dolog, ha visszaélnek vele, nagyobb kárt lehet vele okozni, mint egy focilabdába rejtett robbanószerkezettel - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Hunnia Mozgalom egyik feltételezett katonája, a Budaházy-csoport ügyében gyanúsított S. József.


A férfi tavaly április óta terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban van. Arra a kérdésre, hogy a százhalombattai vállalkozónak, Benkő Györgynek miért állhatott érdekében hangfelvételeket rögzíteni a Budaházy-csoport ügyében, S. József azt válaszolta: a vádalku intézménye Magyarországon is létező fogalom, Benkő a százhalombattai rendőrök előtt ismert személy. Hozzátette: ráadásul a vállalkozó nyilvánvalóvá tette, hogy pénzt vár szerepléséért, továbbá a Magyarok Nyilai nevű csoportra kitűzött 20 milliós rendőrségi "vérdíjból" is profitálhatott.


A hanganyagról azt mondta, csak 30 másodperces részletét ismeri, és azt csupán egy besúgó mutogatja pénzért a sajtónak. S. József szerint a rendőrség vagy akár bármilyen más szerv is beszervezhette Benkőt. A gyanúsított azt nyilatkozta: egy dolgot bán, Benkőt.

 

Forrás: Magyar Nemzet/Nógrád24.hu


Lelkiismeret-furdalásom van, mert a Benkő nevű besúgó lehetőséget kapott arra, hogy bajba sodorjon sok jó szándékú, hazaszerető, bátor embert - fogalmazott a férfi, aki büszke arra, hogy az utóbbiakból álló nemzeti táborhoz tartozhatott.

2010-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite