2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonVarga: legyen korrekt az EU!

Varga: legyen korrekt az EU!


Varga MihályHa már egyszer bevezették a magánnyugdíjpénztárak rendszerét, mert bennünket ebbe az irányba löktek, akkor legalább annyira legyen korrekt az Európai Unió, hogy a hiányt elszámolhassuk, ami emiatt keletkezik a központi költségvetésben - idézte a lengyel pénzügyminisztert Varga Mihály.


Határozott véleményem, hogy az Európai Unió nem tilthatja meg nekünk, hogy a magánnyugdíjpénztárak kérdésében önállóan döntsön a magyar kormány - mondta a Hír TV egyik hétvégi műsorában Varga Mihály.


Emlékeztetett rá: 1997-ben jöttek létre a kötelező magánnyugdíjpénztárak. Emiatt az állami nyugdíjellátó rendszernek hiánya keletkezett. Így azóta évente 300-400 milliárd forintot, vagy akár 500 milliárdot is átteszünk a központi költségvetésből az egészségbiztosítási kasszába az adóforintokból, hogy a kieső részt pótolni tudjuk - hangoztatta az államtitkár.
Szerinte ebbe az irányba az IMF és az Európai Unió lökött bennünket, így az lenne a korrekt, ha engednék, hogy a pénztárak miatt keletkező hiányt elszámolhassuk. Arról számolt be: megdöbbentő volt, amikor Berlinben Angela Merkel is úgy nyilatkozott: ez a magyarok belügye.


A napilap emlékeztet: a magyar kormány számára a függetlenség és az önrendelkezés kérdése az alapvető. Nem vagyunk hajlandóak engedni, de azon vagyunk, hogy az IMF-fel maradjon egyfajta párbeszéd - szögezte le az államtitkár.


Forrás: HírTV/Népszabadság/HÍR PORT24

2010-08-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite