2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonVarga Mihály az IMF pozitív válaszában bízik

IMF/EU-tárgyalások - Varga Mihály az IMF pozitív válaszában bízik


Varga Mihály bízik benne, hogy pozitív válasz érkezik a magyar kormány IMF-nek szerdán elküldött levelére, és a tárgyalások megállapodásoz vezetnek, de ehhez a valutaalapnak is engedni kell néhány kérdésben. A miniszter szerint van esély arra, hogy a levelében kifejtett intézkedések elegendőek a 2013-as költségvetésben tervezett hiánycél eléréséhez.

Varga Mihály001


A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön elmondta: az Európai Uniónak és a valutaalapnak küldött magyar levél fontos gazdaságpolitikai részleteket tartalmaz. Megjegyezte, hogy a tárgyalópartnerek a gazdaságpolitikai folyamatokat eltérően ítélik meg.


Kifejtette: a valutaalap a magyar kormánynál pesszimistább forgatókönyvvel tervez, idén és jövőre is lassúbb gazdasági növekedéssel számol, és a nemzetközi szervezet szerint a 2013-as magyar költségvetésben még kellenek intézkedések a 3 százalék alatti államháztartási hiányhoz.


A magyar gazdaságpolitikai elképzelés eltér ettől - mondta Varga Mihály. Rámutatott, bár az utóbbi időben Magyarországon befagyott a fogyasztás, a megtakarítások ugyanakkor növekedtek, és ennek köszönhetően előbb-utóbb a fogyasztás is beindulhat, ami a gazdasági növekedéshez szükséges.


Varga Mihály elmondta azt is: van esély arra, hogy a levelében kifejtett intézkedésekkel elérhető legyen a 2013-as hiánycél. A magyar kormány nem kíván olyan megállapodást kötni, mint 2008-ban kötött az akkori kabinet. Szó sem lehet arról, hogy a nyugdíjak, a közszférában a jövedelmek csökkenjenek, vagy ingatlanadó bevezetése felmerüljön - fejtette ki Varga Mihály.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite