2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedVarga Mihály: konszolidált a gazdaság helyzete, de sürgős intézkedésekre van szükség

Varga Mihály: konszolidált a gazdaság helyzete, de sürgős intézkedésekre van szükség


Varga MihályAz államtitkár azt mondta: túlzó minden olyan összevetés, amely magasabb kockázati felárral rendelkező országgal hasonlítja össze Magyarországot, "ha ezt egy kolléga teszi, az pedig nem szerencsés."


Konszolidált a magyar gazdaság helyzete - szögezte le Varga Mihály. A Miniszterelnökség államtitkára a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentését ismertetve arra a kérdésre, hogy csődközeli-e a magyar gazdaság helyzete, azt válaszolta: a helyzet konszolidált, a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható, de ehhez a kormánynak intézkedéseket kell hoznia.


Megfogalmazása szerint túlzó minden olyan összevetés, amely magasabb kockázati felárral rendelkező országgal hasonlítja össze Magyarországot, "ha ezt egy kolléga teszi, az pedig nem szerencsés".
A forint árfolyama az elmúlt napokban a közép-európai valuták árfolyam-alakulását követte - emlékeztetett az államtitkár.


Nyomatékosította: a kormánynak egyébként nem az a dolga, hogy a monetáris politikával foglalkozzon, hanem az, hogy fiskális téren tegye rendbe a folyamatokat, és tartható legyen a tervezett deficitcél.

Varga Mihály úgy fogalmazott, hogy a 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz; azonnali, sürgős beavatkozásra van szükség. A hétvégén a kormány rendkívüli ülésen dolgozza ki az akciótervet. A kabinet szombaton, vasárnap és hétfőn is ülésezik.


Miniszterelnökség államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az idei költségvetésben számos súlyos valótlanság, trükk szerepel, ezért azonnal cselekedni kell.
A gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentését ismertetve Varga Mihály leszögezte: higgadtan, határozottan kell cselekedni, akciótervet kell meghirdetni, hogy a tervezett hiánycélt tartani lehessen. A beavatkozásnak mélyrehatónak kell lennie - jelentette ki az államtitkár.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite