2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonVarju László: felmondólevél Szalai Annamáriának és Böröcz Istvánnak

Varju László: felmondólevél Szalai Annamáriának és Böröcz Istvánnak


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetőit tartja felelősnek a közmédiában kialakult helyzetért Varju László független országgyűlési képviselő, ezért a politikus szerdán egy jelképes felmondólevelet vitt az NMHH budapesti, Ostrom utcai épületébe a két vezetőnek.

Szalai Annamária


A Demokratikus Koalíció pártigazgatója így kívánt tiltakozni az ellen, hogy az MTVA kedden rendkívüli felmondással szüntette meg az MTV Kunigunda utcai gyártóbázisa előtt két hete éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetők munkaviszonyát. Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének két alelnöke december 10-én kezdte tiltakozó akcióját Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökének "kitakarási" ügye miatt, a felelősök elbocsátását követelve. Varju László szerint a két tiltakozó felmondása számos okból törvényellenes.

A politikus kifogásolta azt is, hogy az MTVA az elbocsátást hamarabb jelentette be a sajtóban, mint hogy az érintettekkel közölte volna. A politikus Szalai Annamáriát, az NMHH, és Böröcz Istvánt, az MTVA vezetőjét nevezte meg felelősnek azért, hogy - mint mondta - a kitakarási botrány nem zárult le, és nem bocsátották el a retusálás megrendelőit. Kijelentette, hogy a két vezető nem több, mint a rendszer kiszolgálója, ezért szerinte "legfeljebb addig fognak az általuk vezetett intézmény élén állni, amíg az Orbán-rendszer tart". Az MTVA az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az érintettek "több mint két hete tartó demonstrációjuk során folyamatosan provokálják a munkáltatót.

Tudatosan jogszabályellenes magatartásukkal, tevékenységükkel megsértették a médiatörvény és a munka törvénykönyve vonatkozó szabályait, politikai szerepvállalásukkal pedig semmibe vették a Közszolgálati Kódex előírását, mely szerint politikai ügyekben közéleti szereplést nem vállalhatnak, a nyilvánosság előtt véleményt nem nyilváníthatnak".


A két érdekképviseleti vezető elbocsátása ellen kedden szakszervezetek, az LMP, az MSZP, valamint a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom is tiltakozott.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite