2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVárosnéző kisvonat közlekedett a Múzeumok Éjszakáján Salgótarjánban

Városnéző kisvonat közlekedett a Múzeumok Éjszakáján Salgótarjánban


Az ipartörténet, a képzőművészet és a zene igazi színes kavalkádja volt a Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban.

muzeumokejszakajasalgotarjan2016


A 2016. június 25-én a Dornyay Béla Múzeum által szervezett rendezvény már a délutáni órákban megkezdődött: a múzeum és a bányászati kiállítóhely között városnéző kisvonat közlekedett - sok városlakó örömére. A Múzeumok Éjszakája megnyitójára a Múzeum téren került sor, ezt követően pedig futószalagon követték egymást a programok.


A kora esti órákban a Fő téri vasútállomáson átadták a múzeum által megvásárolt és széleskörű összefogással felújított „Mazsolát", azaz az A21-es dízelmozdonyt, majd megnyitották a vasúttörténeti és makett kiállítást. Nem maradt el az ilyenkor szokásos Szent Iván éji tűzgyújtás sem, melyet a Bányamúzeum területén rendeztek.

muzeumokejszakajasalgotarjan2016_1


A Múzeumok Éjszakája „Hősök, újítók, felfedezők" elnevezésű országos eseménysorozatához kiválóan illeszkedtek a Dornyay Béla Múzeum attrakciói. Történelmünk jelentős alakjaival, ipartörténetünk kiválóságaival, képzőművészetünk jeles alkotóival találkozhattak az érdeklődők a tárgyakon, dokumentumokon, képeken keresztül a tárlatokon, és a sok-sok program segített közelebb kerülni a múzeum gazdag gyűjteményéhez, az ott dolgozó szakemberek munkájához.


Forrás: Salgótarján/NÓGRÁD24

2016-06-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite