2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVasárnap is marad a hideg, ködös idő Nógrád megyében

Vasárnap is marad a hideg, ködös idő Nógrád megyében


A fővárosra és több mint tíz megyére vasárnapra is kiadták az extrém hideg miatt, illetve a tartós sűrű köd miatti figyelmeztetést.

nogradmegyeegy

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: estétől ismét többfelé alakulhat ki köd. Vasárnap hajnalra legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén, Duna-Tisza közén és az Alföldön ismét sűrű zúzmarás köd lehet, amely vasárnap napközben többfelé megmarad. A tartós, sűrű köd veszélye miatt vasárnapra Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Kiemelték továbbá, hogy a ködös területeken ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Emellett estétől, késő estétől az Alföld és az Északi-középhegység nyugati tájain, illetve délnyugati határvidéken ismételten mínusz 15 Celsius-fok közelébe, illetve az alá süllyedhet a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 16 és mínusz 7 fok között, a vastagabb hóval borított, derült tájakon mínusz 20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, de a tartósan ködös, borult vidékeken mínusz 8 és mínusz 5 fok között valószínű.

Az extrém hideg miatt vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Zala megyére.

 

Forrás: MTI2017-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite