2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVasárnap Salgótarjánban folytatódik az olimpiai pontgyűjtés

Vasárnap Salgótarjánban folytatódik az olimpiai pontgyűjtés


SalgótarjánIdén Magyarországon a salgótarjáni az egyetlen C1-es viadal, melyet a nemzetközi szövetség versenynaptára ilyen besorolással minősít.


Hétvégén kerül megrendezésre Salgótarján-Eresztvényen az egyetlen idei, hazai UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadal, a Merida-CST Salgótarján Kupa. A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület által szervezett, 3025 euró összdíjazású versenyen tovább folytatódik a sportágban már idén tavasszal megkezdődött londoni, olimpiai kvalifikációs pontgyűjtés, így a vasárnapi elit futamon, a világranglista-pontok reményében jelentős nemzetközi mezőny várható.


Idén Magyarországon a salgótarjáni az egyetlen C1-es viadal, melyet a nemzetközi szövetség versenynaptára ilyen besorolással minősít, a világkupák után ez az egyik legmagasabb kategória. A világranglista-pontokért várhatóan a hazai élmezőny mellett több ország kerekese is rajthoz áll, a nevezési listán már szerepel német, osztrák, szlovén, cseh és szlovák sportoló. Az olimpiai szám idei két bajnoka: az olimpikon Parti András és az U23-as Eb-ötödik Benkó Barbara mellett a maraton 2009-es bajnokai: Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is jelezte részvételi szándékát. Az elit férfiak és nők rajtjára vasárnap 14 órakor kerül sor, számukra 6.2 kilométeres, 290 méter szintkülönbségű pályán kell majd több kört teljesíteni. A szervezők a küzdelmeket 18 kategóriában írták ki, a gyermekek 1300 és 650 méteres körpályán versenyezhetnek.


- Úgy gondolom, Salgótarjánban próbálunk minél jobban megfelelni minden igénynek. Az amatőrök, licenc nélküliek számára egy külön futam is lesz szombat délelőtt, a 16. éve működő Városi Bajnokságok mintájára - melyekből már 62-t rendeztünk fennállásunk során. A verseny pályájával kapcsolatban úgy gondoljuk, a környékből próbáltuk kihozni a legtöbbet, lényegében a 2005-ös és a 2009-es országos bajnokságok pályájának ötvözete az idei nyomvonal. A megszokott köves-gyökeres lejtő aljában található kis réten egy körön belül háromszor halad majd el a mezőny, így a nézőknek is próbáltunk kedvezni - főleg, hogy egy dupla technikai zónát is ide helyezünk el. Az eresztvényi erdőkben jelenleg csak saras foltok vannak, nyirkos a talaj, de sárgumi egyáltalán nem kell - legalábbis egyelőre, hiszen vasárnapig még sok minden változhat - foglalta össze Kéri István versenyigazgató.

 


Bővebb információk, részletes versenykiírás: www.salgotarjanihke.hu/xco2010

 

Forrás: HÍR PORT24

2010-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite