2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonVasutas szakszervezet: Felemelték a szavukat a különadóval szemben

Vasutas szakszervezet: Felemelték a szavukat a különadóval szemben


MávA vasutas szakszervezetek nyilatkozatban közölték: A különadó által érintett vasutas munkavállalók nem csúcsvezetők, akiket a kiemelt menedzser szerződésük alapján illet meg a kétmillió forintot meghaladó végkielégítés, így tiltakoznak a törvény ellen.


A vasutas szakszervezetek felemelik a szavukat az ellen a törvényhozói szándék ellen, hogy 98 százalékos adóval sújtsák a 2 millió forint fölötti végkielégítéseket a köztulajdonban lévő vállalatoknál - közölték a vasutas szakszervezetek közös nyilatkozatban.


A Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete Mérnökök és Technikusok Szakszervezete közös nyilatkozatban kiemelik: az érintett vasutas munkavállalók nem csúcsvezetők, akiket a kiemelt menedzser szerződésük alapján illet meg a kétmillió forintot meghaladó végkielégítés.


A közvélemény előtt nem ismert, hogy az ilyen összeget meghaladó végkielégítés azoknak a vasutasoknak a várománya, akiket legalább 20 év vasúti munkaviszony után létszámleépítés miatt bocsátanak el, vagy a munkakörük betöltésére a szigorú egészségügyi követelmények miatt válnak alkalmatlanná - emelik ki a vasutas munkavállalói érdekképviseletek.


A vasutas munkavállalók speciális, másutt nem használható szakismerettel és gyakorlattal rendelkeznek, akiknek a kollektív szerződés szerint jár ez az összeg, és akiknek ebből az összegből kellene új szakmát tanulni, új egzisztenciát kialakítani.


A közös nyilatkozatot kiadó szakszervezetek azt várják a döntéshozóktól, hogy a kollektív szerződés alapján járó végkielégítést - amely a menedzser szerződés alapján foglalkoztatott csúcsvezetőkre nem vonatkozik - ne sújtsa a 98 százalékos különadó.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite