2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
SportVége Talmáék tesztelésének, jöhet a világbajnokság

Vége Talmáék tesztelésének, jöhet a világbajnokság


Talmácsi GáborA jerezi három napos teszt utolsó napján borult időre ébredt a 125-ös és a Moto2-es kategória mezőnye. Délelőtt még száraz körülmények között edzhetett a hatvanöt motoros, így volt idő néhány újabb beállítás kipróbálására. Talmácsi Gábor csapata is újításokkal próbálkozott, de változtatások nem hoztak előrelépést. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt javulást.


A motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatja Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállítása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt. Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány fordulót alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására, a geometrián és a futóműn beállításain kell módosítani. A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, elkezdett ugyanis esni az eső. A Fimmco Speedup Team úgy ítélte meg nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, így a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment ma, és a huszonötödik helyen zárta a napot, 1'45.982-es legjobbal.


A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. Április kilencedikén az első szabadedzéssel Katarban a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.


„ Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink nem vittek minket előrébb. Az időjárás sem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a teszt időszak során, a következő megmérettetés számukra és számomra is a katari nagydíj" - mondata Talmácsi Gábor

2010-03-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite