2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedVéglegesíti a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament

OGY - Véglegesíti a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament


Az Országgyűlés mai ülésnapján fogadhatja el a kormány jövő évi adócsomagját. A képviselők napközben egyebek mellett a kabinet fair bankokról szóló előterjesztését tárgyalják majd.

adó

A Ház ülése reggel 8 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően szavazásokkal folytatódhat az ülésnap.

A parlament ekkor fogadhatja el a jövő évre érvényes adóváltoztatásokat, amelyek alapjaiban nem változtatják meg a közterhek eddigi rendszerét, azonban több fontos változtatást is hoz: adókedvezmény járhat a házasságkötés után, folytatódhat a munkahelyvédelmi akció, a kártyás fizetéseknél éves lehet a tranzakciós díj, szigorodhatnak az áfabevallási szabályok, települési adót lehet bevezetni, és népegészségügyi termékadó sújthatja majd a szeszesitalok nagy részét.

Döntés várható még a főpolgármesternek tényleges vétójogot biztosító önkormányzatitörvény-módosításról, valamint arról az igazságügyi törvénycsomagról is, amelynek alapján miniszteri biztos kerülhet a végrehajtói kamara mellé. Módosíthatják továbbá a büntetések végrehajtásáról szóló törvényt is egyebek mellett azért, hogy a jövőben különleges kegyelmi eljárás legyen alkalmazható a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében.

A határozathozatalok után a fair bankokról szóló kormányzati előterjesztésről kezdődik vita, majd tárgyalhatják a pénzügyi tárgyú törvények módosítását - amely a betétbiztosítást, és a pénzügyi közvetítőrendszert érinti -, valamint a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi épületek engedélyezésével kapcsolatos miniszterelnökségi javaslatot. Napirenden lehet továbbá három nemzetközi egyezmény - köztük az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodás kihirdetése - és az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer továbbfejlesztésével összefüggő törvénymódosítási javaslat.

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart a héten. Szerdától péntekig a jövő évi - a kormány által a banki elszámoltatás büdzséjének nevezett - költségvetési törvényjavaslat általános vitáját folytathatja le 30 órás időkeretben.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite