2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonVégrehajtók kopogtatnak a diákhiteleseknél

Végrehajtók kopogtatnak a diákhiteleseknél


kopFél évig vár a Diákhitel Központ, és aki nem törleszt, annak az ügyét átadja az adóhatóságnak, és megkezdődik a behajtási eljárás. Sokan azt állítják, semmiféle értesítést nem kaptak, egyszer csak megjelent náluk a végrehajtó. A Diákhitel Központ szerint ez kizárt. Egyébként pedig a több mint 200 ezer diákhiteles mindössze 2-3 százaléka nem fizet rendesen.


Aki nem törleszti a diákhitelét szerződés szerint, annál megjelennek a végrehajtók, hiszen a Diákhitel Központ Zrt. a követelést visszavonhatatlanul átadja az adóhatóságnak - írja a Magyar Hírlap.
A napilap szerint ugyan sok egykori hallgató zúgolódik az internetes fórumokon és blogokon a diákhitel visszafizetésének feltételei miatt, a szakember azt állítja, a kölcsönt felvevők igen kis százaléka marad adós a törlesztéssel. Aki azonban több mint fél évig nem fizet, azzal a hitelközpont szerződést bont, és elkezdődik a behajtási eljárás.


Probléma abból szokott adódni, hogy amikor a diák hitelt vesz fel, nem gondolja át a visszafizetés feltételeit - mondta a lapnak Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. kommunikációs vezetője. Jó néhány egykori hallgató számol be arról, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kopogtattak nála a behajtók. Imre Zita szerint azonban ez kizárt, hiszen szigorúan ellenőrzött szerződésbontási procedúra előzi meg az ügynek az adóhatósághoz irányítását. Nem beszélve arról, hogy a központ havonta küld tájékoztató levelet a hitelfelvevőnek az általa megadott értesítési címre, ha nem fizeti ki az esedékes törlesztőrészletet.


Hangsúlyozta, hogy a kétszázezer főt meghaladó hiteligénylő mindössze két-három százaléka nem fizeti rendszeresen a kölcsönt, mégis jellemzően az ő felháborodásuktól hangos a sajtó.


Forrás: Magyar Hírlap/HÍR PORT24

2011-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite