2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
SportVereséggel búcsúzott a Salgótarján

Vereséggel búcsúzott a Salgótarján


kosárlabda01A Factum Sport hazai pályán három negyedet elvesztett, mégis nyert a kieső Salgótarján ellen.


Az első negyedben látványos, hatékony kosárlabdát játszott a Debrecen. Úgy tűnt, a hazaiak a találkozó előtti fogadkozásuknak megfelelően tényleg megpróbálnak annyival nyerni, amennyivel tudnak. Gyorsan támadtak, keményen védekeztek, a Salgótarján viszont meglehetősen gyengén dobott. Futószalagon gyártotta a pontokat a Factum, voltak betöréses kosarak és zsákolások is. A második etapban megtorpantak a hajdúságiak, főleg támadásban vettek vissza. Ebben az időszakban nem koncentrálnak eléggé, hiába mondta Mika Turunen edző, hogy tétnélkülisége ellenére nagyon fontos ez a meccs. A nógrádiak szívósan küzdöttek, és a nagyszünetre szorosabbá tették az állást.


A harmadik negyedben mindkét csapat leginkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Továbbra sem tudtak olyan hatékonyan támadni a debreceniek, mint az első periódusban, de nem engedték közelebb riválisukat. A negyedik szakaszban dobópárbajjá változott a játék, Rodgers egyéni megoldásai bejöttek, Kocsis szórta a triplákat, a hazaiak viszont ezúttal is oldalbedobások után voltak eredményesek. A fiatalok is sokat hozzátettek a Factum sikeréhez. Látványos meccs volt, a közönség nagyon élvezte a játékot. A salgótarjáni szurkolótábor végig fergetegesen bíztatta a kedvenceket. Körülbelül húsz fő érkezett a nógrádi megyeszékhelyről, nagy transzparenssel, sálakkal, dobokkal, kürtökkel.


Az első negyedben egy félmeztelen salgótarjáni drukker beszaladt a pályára, a rendezők kivezették. Ennél jelentősebb balhé nem volt a meccsen. Mika Turunen a találkozó felvezetéseként azt ígérte, hogy lesz egy meglepetése a lefújás után. Nos, a meccs végén felolvasott egy előre megírt szöveget magyarul, amelyben köszöntötte a közönséget, és néhány mondatban a csapat közelmúltbeli teljesítményéről beszélt. Mindkét csapatnak ez volt az utolsó meccse ebben az alsóházi rájátszásban. A Salgótarján a 14., utolsó helyen végzett, így kiesett az A-csoportból, a debreceniek 13. helyezésükkel biztosították bennmaradásukat.


Mika Turunen, a Factum edzője: Büszke vagyok a csapatomra, amelyből most leginkább a magyar játékosok emelkedtek ki. A három légióstól ezúttal nem voltam annyira elájulva. Legutóbbi meccseink közül amelyiket tudtuk, megnyertünk, ez nem olyan rossz teljesítmény szerintem. Majd meglátjuk hogyan tovább...


Dániel Tamás, a Salgótarján edzője: Nagyon köszönöm azoknak a szurkolóknak, támogatóknak, játékosoknak és segítőknek, akik végig mellettünk álltak a szezonban. Sajnos az edzésmunka hiánya rányomta a bélyegét a játékunkra és az eredményeinkre a rájátszás mérkőzéseire is. Három meccsen is reális győzelmi esélyünk volt, de nem használtuk ki. Kifejezetten sajnálom, hogy a város vezetése nem látja, mire van szüksége Salgótarjánnak.

 

Forrás: BB1/HÍR PORT24

2011-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite