2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágVérfürdő Oroszországban! Tévedésből öltek meg 12 embert, köztük négy gyermeket

Vérfürdő Oroszországban! Tévedésből öltek meg 12 embert, köztük négy gyermeket


PisztolyTévedésből öltek meg 12 embert, köztük négy gyermeket a Kubanyi területen fekvő Kuscsovszkaja településen november 5-én - közölte kedden Vlagyimir Markin, az orosz legfőbb ügyésztség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője.

A Kuscsovszkajában történteket Oroszországban egyhamar nem felejtik el: több mint tíz ember tört rá és gyilkolta le az Ahmetov családot és vendégeiket, köztük egy közeli városból érkezett házaspárt két gyermekével és a feleség szüleivel, két szomszédasszonyt és egy véletlenül betévedt 14 éves fiút.

A nyomozás kiderítette: az indíték bosszú volt a falut sok éve rettegésben tartó Capok fivérek egyikének meggyilkolása miatt. Mostanra azonban megtalálták Capok gyilkosát, és egyértelművé vált, hogy Ahmetovéknak semmi közük nem volt a gyilkossághoz.

Az ügy máris az oroszországi szervezett bűnözés és korrupció jelképévé vált. Mint kiderült, a Capok fivérek, akik a megye, de talán az egész ország egyik legsikeresebben működő farmján gazdálkodtak, bandát tartottak fenn ellenfeleik megfélemlítésére, földjeik megszerzésére és akár gyilkosságokra is. A banda tagjai védelmi pénzeket hajtottak be, százával erőszakoltak meg nőket, számos gyilkosságot követtek el, de még nyomozás sem indult abban a néhány ügyben sem, amelyben a sértettek mertek feljelentést tenni, mert Capokék mindenkit - a helyi rendőrségtől és ügyészségtől egészen megyei szintig -lepénzeltek.
Az idősebb Capokot egy bizonyos Vagyim Palkin ölte meg, aki a Capok-banda tagja volt, s már egy ideje vizsgálati fogságban van, mert őt gyanúsítják egy, a Capok családdal szemben álló polgármester megölésével is. A rendőrség feltételezi, hogy Palkin az idősebb Capok megölése után csatlakozott a tevékenységet folytató Capok bandájához.

Az ifjabb fivér, Szergej Capok egyébként kitűnő eredménnyel végezte az egyetemet, a mai orosz falusi lakos értékrendjéről írt disszertációt, és az anyja nevén lévő farmja részben törvénybe ütközően sok millió rubeles támogatásban részesült.

A 12-szeres gyilkosság ügyében egyelőre 9 személyt vettek őrizetbe. Kettőt Törökországban találtak meg, a rábeszélésnek engedve azonban önként hazatértek. A nyomozók megígérték nekik, hogy ha nem jönnek, akkor is elkapják őket, de akkor élve eltemetik - mármint egész életükre börtönbe küldik őket.
Mindazonáltal a helybeliek továbbra is rettegnek, mert attól tartanak, hogy Capok és emberei néhány év múlva szabadlábra kerülnek, és akkor újra vér fog folyni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite