2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonVérrel köpött le egy HIV-fertőzött férfi egy rendőrt

Vérrel köpött le egy HIV-fertőzött férfi egy rendőrt


rendőrVérrel köpött le egy HIV-fertőzött férfi egy rendőrt a Nyírbátori Őrzött Szálláson; az eset még november közepén történt, a rendőr az előzetes vizsgálat alapján nem kapta el a halálos kórt, de a végleges eredményre összesen hat hetet kell várnia - mondta el Kiss János István, a Független Rendőr Szakszervezet régióelnöke pénteken az MTI-nek.


Egy bizonyítottan HIV-pozitív külföldi érkezett a Nyírbátori Őrzött Szállásra, az eligazítás szerint a külföldi napközben együtt mozoghatott a többi lakóval, de éjszaka nem lehetett együtt a többiekkel, nehogy szexuális úton átadja a fertőzést a társainak - közölte.


November 15-én a takarodót követően kopogás jött az elkülönített zárkájából, amelyet kollégánk gyanútlanul nyitott ki azt feltételezve, hogy valami egészségi probléma miatt jelez, mivel ezt megelőzően viselkedési probléma nem volt a vele. Az ajtó nyitásakor a fogvatartott véres köpettel terítette be minden előzmény nélkül az ajtót nyitó kollégánkat - tette hozzá.
Mint mondta, a rendőr ruhája, szemüvege, és szinte mindene véres lett, így csak remélhetik, hogy nem fertőződött meg.
Az előzetes vizsgálat alapján nem kapta el a halálos kórt, de a végleges eredményre még várnia kell, addig betegszabadságra került - mondta.


Megjegyezte: az intézkedő kollégák rögtön hívták az illetékes ügyészséget, mert hivatalos személy elleni erőszaknak vélték az esetet. Az ügyészség álláspontja szerint azonban az elkövető cselekményével nem valósította meg a hivatalos személy elleni erőszakot, hanem "csak" becsületsértés követett el a köpéssel, amely viszont magánvádra üldözendő.
"Véleményem szerint az illető nem a becsületében akarta megsérteni kollégánkat, mivel nem tudhatta, ki lép be az ajtón, hanem szánt szándékkal meg akarta fertőzni HIV vírussal" - mondta az érdekvédő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite