2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVeszélybe került Salgótarján autóbuszos közlekedése

Veszélybe került Salgótarján autóbuszos közlekedése


2017. január 1-től Salgótarján városában az autóbuszos személyszállítás közszolgáltatásának ellátása veszélybe került - a városvezetés így fogalmaz abban az előterjesztésben, melyről csütörtökön tárgyal a Közgyűlés.

Nógrád Volán

Idén december 31-el lejár a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ szerződése, ezért a város pályázatot írt ki a feladat ellátására. Erre egyetlen jelentkező volt, a KMKK Zrt. Mint az az előterjesztésből kiderül: a benyújtott pályázat formai, jogi és tartalmi szempontból megfelelt, azonban pénzügyi szempontból kedvezőtlen.

A város költségvetésében a feladat ellátásának finanszírozására rendelkezésre álló összeg évi 180 millió forint, a cég azonban 380 millió forintos ajánlatot tett. Mivel így a fedezet nem áll rendelkezésre, a város Ügyrendi, Jogi és Közbeszerzési Bizottsága a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolja. Ezek alapján 2017. január 1-től Salgótarján városában az autóbuszos személyszállítás közszolgáltatásának ellátása veszélybe került.

A releváns törvények szerint szükséghelyzetben - így ebben a szituációban is - az ellátásért felelős önkormányzat közvetlenül bízhatja meg - ideiglenesen - a feladattal az általa kiválasztott és a feladatot vállaló közlekedési szolgáltatót. A közszolgáltatás január 1-től történő biztosítása érdekében szükséges a tárgyalások megkezdése a KMKK Zrt-vel, a közszolgáltatási szerződés módosításának feltételeiről.

A kérdést csütörtöki ülésén tárgyalja majd a Közgyűlés.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-11-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite