2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVeszélyben a kosárlabda élsport Salgótarjánban

Veszélyben a kosárlabda élsport Salgótarjánban


kosárlabdaMiután az önkormányzat kedden módosította a KONECRANES-Salgótarján NB I-es férfi csapat idei támogatásáról szóló korábbi döntését, veszélybe kerülhet a kosárlabdasport Salgótarjánban.


Dániel Tamás, az együttest menedzselő sportvállalkozás ügyvezetője elmondta: a 10:5 arányban elfogadott határozat szerint az önkormányzat ezentúl azon csapatsportágakat részesíti előnyben, ahol döntően saját nevelésű, salgótarjáni és környéki sportolók alkotják a keretet. Emellett az élsporttal szemben az utánpótlás-nevelés élvez elsőbbséget a támogatásnál, a harmadik pontban pedig arról döntöttek a képviselők, hogy a kosárlabdázók korábban megszavazott támogatását november 1-jétől eredményhez kötik.


Dániel Tamás úgy fogalmazott: a nyáron elfogadott támogatási rendszert egyoldalúan, egyeztetés nélkül felrúgta az önkormányzat vezetése, ez alapvetően befolyásolhatja az együttes további működését. Hozzátette: "Valamilyen szinten a lehetőségek között van, hogy megszűnik a kosárlabda élsport Salgótarjánban, de benne van az is, hogy más utakat, más lehetőséget keresünk csapatunk működtetésére".


Az ügyvezető kitért rá: a tizennégyes keretben több helyi kötődésű kosaras mellett négy saját nevelésű játékosuk van, de ez nem az utcák-terek bajnoksága, hanem a legmagasabb szint ma Magyarországon, Salgótarjánban pedig nehéz két méter fölötti amerikai vagy szerb kosárlabdázókat találni.


Dániel Tamás elismerte, hogy a csapat most nem teljesít jól, de emlékeztetett rá, hogy három év alatt három osztállyal kerültek feljebb, és bent is tudtak maradni a legjobbak között.


A csapatvezetés erőn felül teljesít a szponzorkeresésben, de míg a vetélytársak 50-60 millió forintot kapnak a helyi önkormányzatoktól, addig a KONECRANES-Salgótarjánnak 12 milliót szavaztak meg, amit most gyakorlatilag elvettek - tette hozzá.

 

Nógrád24.hu

 

2010-10-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite