2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonVeszélyes gyermekruhákat talált a fogyasztóvédelmi hatóság

Veszélyes gyermekruhákat talált a fogyasztóvédelmi hatóság


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során 32 különböző gyerekruha közül 31-ről derült ki, hogy az azokról leváló díszítések fulladást is okozhatnak a csecsemőknél és a kisgyermekeknél - tájékoztatta a hatóság hétfőn az MTI-t.

gyerekek

Képünk illusztráció!


A kisgyermekek a ruhájukra rávarrt vagy ragasztott díszítéseket leszedhetik, szájukba vehetik és ezek az apró elemek a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthetnek. Az NFH közleménye szerint ezért vizsgálták ezeket a termékeket az idén március és június között.


A laboratóriumi vizsgálat során megállapították, hogy a 31 különböző típusú ruhánál az apró díszítések, például strasszok, gyöngyök, szegecsek az anyag felületéről igen kis erő hatására leváltak, vagyis egy kivételével valamennyi gyermekruha a fulladásveszély súlyos kockázatát jelentheti a kisgyermekeknél. Négy termékről emellett még az is kiderült, hogy az összehúzó zsinórok és végződések miatt balesetveszélyesek.


A hatóság elrendelte a nem biztonságos ruházati termékek forgalomból történő kivonását és visszahívását - közölte az NFH.
Vámriasztás alapján egy további tétel, összesen 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg a fogyasztóvédelmi hatóság.


A NFH kiemelt feladatának tekinti, hogy a gyermekek számára forgalmazott termékek biztonságosak legyenek, ezért továbbra is szükségesnek tartja a következő években a rendszeres, átfogó ellenőrzéseket, a termékbiztonsági vizsgálatokat, a veszélyes termékek forgalomból való kiszűrését - áll a közleményben.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite