2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
BulvárVészhelyzet a szakadó eső miatt

Vészhelyzet a szakadó eső miatt


A folyamatosan szakadó eső miatt vasárnap este annyira beázott a cannes-i filmfesztivál egyik legfőbb külső mozitermének a teteje, hogy a szervezők kényetlenek voltak törölni az oda meghirdetett vetítéseket, és azokat más helyszíneken megtartani.

esoegy


A tengerparton, közvetlenül a fesztiválpalota mellett található 60. terem elnevezésű hatalmas sátort öt évvel ezelőtt, a fesztivál fennállásának hatvanadik évfordulójára állították fel. A legmodernebb technikával és kényelmes, széles fotelokkal kialakított moziteremben tartják a "másnapos vetítéseket", amelyeken a hivatalos versenyprogramban előző este bemutatott alkotásokat láthatja a fesztiválközönség. Ez a helyszíne a nagy filmklasszikusok felújított változatait bemutató program, a Cannes Classics sorozatának is, amelynek záró filmjeként szombaton mutatják be Pálfi György Final Cut - Hölgyeim és Uraim című montázsfilmjét.


A 60. terem felújítási munkálatai hétfő kora reggel megkezdődtek, és a szervezők szerint a teremben már délután ismét lehet vetítéseket tartani. A szélviharos, esős időben vasárnap este a fesztivál 65. évfordulója alkalmából rendezett díszvacsora utánra tervezett tűzijáték is elmaradt. Ha az idő megengedi, akkor az ünnepi fényjátékot kedd este tartják meg a fesztiválpalota strandján.


A május második felében a francia Riviérán szokatlan őszies idő meghatározza az egész fesztivál hangulatát: a szűnni nem akaró eső és szél miatt a tengerpart teljesen üres, a fesztiválozók beszorultak a bevásárlóközpontok hangulatát árasztó fesztiválpalotába, ahol vetítések között a lépcsőkön ülve esznek-isznak, interneteznek laptopjaikon vagy várnak egy következő vetítésre. A vörös szőnyeges bevonulások pedig esernyős berohanásokká alakultak át a víztől tocsogó lépcsőkön.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite