2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonVesztegetéssel gyanúsították meg Wieszt Jánost

Vesztegetéssel gyanúsították meg Wieszt Jánost


Wieszt JánosHivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg Wieszt János volt újbudai MSZP-s politikust a Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden. Az ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a férfit reggel őrizetbe vették, majd a lakásán és egy másik ingatlanban is házkutatást tartottak. Ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy által elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.
A gyanúsított panaszt jelentett be az őrizetbe vétel, a gyanúsítás és a házkutatás ellen is, és tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost. A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amit egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

Sajtóinformációk szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy ügyfelet. A felvételt a vállalkozó készítette. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó.
A csúszópénz elfogadásával megvádolt Wieszt János ártatlannak és egyben politikai áldozatnak tartja magát. Bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését, ám önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről nem mond le, mivel ezzel - szerinte - azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri a bűnösségét.

Bár a nyomozást a rendőrség indította, a BRFK a büntetőeljárást a múlt héten átadta a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite