2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonVezetőcserék a fővárosi cégeknél: íme, a lista

Vezetőcserék a fővárosi cégeknél: íme, a lista


Budapest01Lecserélték a fővárosi közszolgáltató cégek vezetőit, a BKV-t vezető Kocsis István, valamint a három külföldi tulajdonú cég - a Főgáz, a csatornázási művek és a vízművek - felügyelőbizottságának kivételével. Tarlós István főpolgármester jelezte, hogy a három cég privatizációs szerződését felül fogják vizsgálni. Kitért arra is, hogy a BKV-nál azért nem volt vezetőváltás, mert "a gyanús ügyek hosszú sora" nem Kocsis István idejében történt.

Tarlós szavai szerint ügyek sorozatáról van szó a különböző cégeknél, hosszú éveken át tendenciózusan ugyanazok a bűncselekmények vagy bűncselekményekkel határos káros folyamatok folytak, gyanús, átláthatatlan szerződéseket és fiktív tanácsadói szerződéseket kötöttek, a cég vezetésének ezért felelősséget kell vállalnia. Arra a kérdésre, milyen garanciái vannak annak, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a közműcégeknél visszaélés, például az, hogy a város vezetőinek háza előtt kotorták el először a havat, kijelentette: meg fogja adni a lakcímét, hogy az újságírók ellenőrizhessék, nyújt-e neki különleges szolgáltatást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF). Meleg teát is ad majd - tette hozzá -, mert sokáig tart majd, ha az újságírók a hidegben erre várnak.

A főpolgármester kiemelte: a garancia az, hogy szétválasztják a megrendelői, végrehajtói és ellenőrzői szerepköröket, és hogy a cégek ellenőrzésében az ellenzék dominál.

A közgyűlés szerdán alakította meg a Fővárosi Biztonsági Irodát, amelynek feladata a főváros biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, valamint "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése". Az irodát a Fővárosi Közterület-felügyelet alapjain hozták létre, új vezetője Pető György lett. A Budapesti Közlekedési Központ élére Vitézy Dávidot, a Parking Kft. élére Komáromi Endrét, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. élére László Györgyöt, az Enviroduna Kft. élére Wertán Zsoltot, az FKF Zrt. élére Tölgyesi Balázst, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. élére Szőke Lászlót, a Főkert Nonprofit Zrt. élére Szabó Józsefet, a Főkétüsz Kft. élére Lángfy Pált, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. élére Horváth Józsefet, a Főtáv Zrt. élére Fekete Csabát, a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. élére Wohner Zsoltot, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. élére Nagyunyomi-Sényi Gábor Antalt, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Nonprofit Kft. élére Devecz Miklóst nevezték ki.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite