2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonVideofelvétel is készült a bombák átadás-átvételekor

Videofelvétel is készült a bombák átadás-átvételekor


BudaházyVideofelvétel is készült azon az estén, amikor Budaházy György és társai találkoztak egy érdi bevásárlóközpont parkolójában és átadták a futball labdába rejtett bombákat - mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden az MTI-nek.


Elmondása szerint ezeket a labdába rejtett bombákat akarták több helyszínen is felrobbantani. A felvételek 2009. április 8-án készültek, azon az estén, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette, s bár ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban - mondta Fazekas Géza.
A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak, és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt.
A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 áprilisi tájékoztatása szerint az egyik férfi a szocialista Ecsődi László adonyi lakásánál akart robbantani. A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: összehangolt robbantás-sorozatra, úgynevezett nagy körre készült Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai. Az első csoport azt a feladatot kapta, hogy Nyúl István János szocialista országgyűlési képviselő ingatlanánál hozzanak működésbe egy futball-labdába rejtett robbanóanyagot. A másik csoport Káli Sándor miskolci szocialista képviselő lakóhelyénél robbantott volna, míg egy másik vádlott Adonyban, Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál hozott volna működésbe egy három kilogrammos bombát.
Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite