2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVihar - Első fokú riasztás lépett életbe Nógrád megyében

Vihar - Első fokú riasztás lépett életbe Nógrád megyében


Nógrád megyében és a közeli kistérségekben, valamint Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében a várható viharok miatt elrendelte az első fokú veszélyriasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezeken a területeken 1-3 órán belül kialakulhatnak olyan intenzív zivatarok, amelyeket viharos erősségű szél, jégeső és felhőszakadás kísér.

esoegy


Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelem (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a meteorológiai viharjelzést, s ha valahol szükségessé válik, megerősített ügyeletet rendelnek el. Hozzátette: a nagyobb szabadtéri rendezvényeket a jogszabály értelmében be kell jelenteni a hatóságoknak, így egy meteorológiai riasztás esetén ezeket kiemelten kezelik, és gondoskodnak az állampolgárok fedett, biztonságos helyre kíséréséről.

A várható heves zivatarok miatt vasárnapra hét megyére a legmagasabb, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A meteorológiai szolgálat honlapján piros színnel jelölték, vagyis harmadfokú figyelmeztetés van érvényben Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád és Békés megyében.

ezo_banner

HIRDETÉS

Reisz András, a meteorológiai szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: azokon a területeken ahol a legmagasabb fokú figyelmeztetést adták ki, ott nagy valószínűséggel alakulhatnak ki nagyobb területen olyan zivatarok, amelyeket óránként 100-120 kilométeres erősségű szél kísér, rövid idő alatt nagy mennyiségű, akár 50 milliméter eső hullhat, továbbá kialakulhat jégeső, amelyben akár 5 centiméternél nagyobb jégdarabokra is számítani lehet. Szintén hét megyében - Pest, Nógrád, Bács-Kiskun, Fejér, Tolna, Baranya és Somogy megyében - másodfokú, míg az ország észak-nyugati területein is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Reisz András közölte: a késő délutáni óráktól kell készülni a heves zivatarokra, a Délalföldön és a Tiszántúlon az éjszakai órákban is lehetnek viharok.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite