2020. augusztus 9., - Emőd
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVigyázat: zsebtolvajok a salgótarjáni buszokon

Vigyázat: zsebtolvajok a salgótarjáni buszokon


Január 3-án délelőtt egy idős hölgy feljelentést tett a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, hogy az egyik helyi járaton a táskájából eltulajdonították a pénztárcáját. A rendőrök megállapították, hogy a 71 éves nő néhány megállónyit utazott állva a zsúfolt buszon, miközben, az utazás első pár másodpercében ismeretlen személy kivette a vállán tartott, de az oldalán lógó táskájából a tárcáját.

zsebtolvajok

A kép illusztráció!


A sértett rövid idő múlva előre vette a táskát, és kezével fogta, de amikor a központban leszállt, észrevette, hogy azon két helyen is ki van nyitva a zipzár. Az eltulajdonított fekete színű bőrpénztárcában mintegy 11.000 Ft készpénz és személyes iratok voltak. Az ügyben lopás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közelmúltban történt hasonló esetek megelőzése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a helyi járatokon. Pénzüket, értékeiket jól zárható - lehetőleg belső - zsebbe, vagy jól látható helyen, szorosan kézben tartott, zárt táskában helyezzék el, soha ne hagyják a táska tetején, vagy nyitott zsebben. A lopási szándékkal útnak induló, vagy csupán az adott helyzetet kihasználó személyek néhány másodperc alatt, észrevétlenül tulajdonítják el a „könnyen" megszerezhető értékeket. Amennyiben lehetőség van rá, ne a legzsúfoltabb járműveket válasszák, várják meg a néhány perccel később érkező buszt.

Közlekedésük során figyeljenek saját és utastársaik táskáira, ruházatára és amennyiben bűncselekményt észlelnek, értesítsék a rendőrséget és a jármű vezetőjét. Ha szemtanúi lesznek lopásnak vagy más jogsértésnek, kérjük minél több adatot jegyezzenek meg az elkövető külsejéről, menekülésének irányáról. Bejelentéseiket megtehetik a 06-32/411-255-ös telefonszámon a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, vagy hívhatják 107-es, 112-es segélyhívó számainkat.

 

HÍR PORT24

 

 

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite