2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonVihar - Utakat torlaszoltak el a viharos szélben kidőlt fák

Vihar - Utakat torlaszoltak el a viharos szélben kidőlt fák Zalában


Kidőlt fák és leszakadt faágak torlaszolták el több településen az utakat és veszélyeztették a közlekedést a szombat délutántól tomboló viharos időjárás következményeként Zalában.

vih

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összegzése szerint szombat éjszaka Nován egy 10-12 méteres fa dőlt ki, teljesen elzárva az utat, Hévízen pedig a Dr. Korányi Frigyes utcában egy 10 méter magas kidőlt fa zárta el a közlekedés elől az utcát. Balatonmagyaródon a Kányavári-szigetre vezető kereszteződés előtt egy nyárfa dőlt az úttestre, ugyancsak teljes forgalmi akadályt képezve.

Keszthelyen, a Csók István utcában egy nagyméretű faág dőlt az útra, félig a villanyvezetéken fennakadva. Az E.ON szakemberei áramtalanították a vezetéket, majd a tűzoltók távolították el az ágat.

Szintén Keszthelyen, a Festetics úton egy gesztenyefa koronája kettétörve az úttestre zuhant, ahol akadályozta a közlekedést. A közelben, a Szentendrei telepen egy gesztenyefa letört ága okozott forgalmi akadályt.

Bagodban, a 76-os főút zalaszentgyörgyi kereszteződésében szintén akkora fa dőlt az útra, hogy fél pályán akadályozta a forgalmat. Gutorfölde külterületén egy 15 méter magas akácfa dőlt ki, amely teljesen elzárta a közlekedők elől az utat.

Nagykanizsán a Városkapu körúton egy fa letört, lógó ága az alatta parkoló autókat és a forgalmat veszélyeztette.

Vasárnap hajnalban Bánokszentgyörgyön egy személyautó elakadt a heves esőzés miatt az útra került nagy sárban. A járművet a tűzoltók vontatták ki a veszélyes útszakaszról.

A zalai katasztrófavédelem tájékoztatása szerint sehol nem történt személyi sérülés vagy nagyobb anyagi kár a megyében. A veszélyhelyzeteknél beavatkozó tűzoltók láncfűrészekkel darabolták fel a kidőlt fákat és a leszakadt ágakat.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite