2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
NagyvilágVilágszerte elítélték a moszkvai merényletet

Világszerte elítélték a moszkvai merényletet


domodedovo01Az amerikai elnök, az ENSZ-főtitkár és az Európai Unió elnöke is élesen elítélte a 35 halálos áldozatot követelő hétfői moszkvai merényletet.


Barack Obama szerint a tett "felháborító", és a szóvivője útján közölte, hogy az Egyesült Államok kész megadni Oroszországnak mindazt, amire szüksége lehet a nyomozásban. Az elnök az amerikaiak nevében együttérzéséről biztosította az orosz népet.


Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerint "borzasztó és igazolhatatlan" merénylet történt a domogyedovói repülőtéren ártatlanok ellen. Részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, és szolidaritását az orosz néppel és kormánnyal.


Herman Van Rompuy uniós elnök egy nyilatkozatban a tettesek személyazonosságának a kinyomozását és megbüntetését követelte. Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára "megdöbbenését" hangoztatta a "borzasztó" tett miatt. Hangsúlyozta, hogy "a terrorista fenyegetés közös, ezért együttesen kell fellépni ellene". "Erősíteni kell az együttműködésünket a terrorizmus elleni küzdelemben a NATO-Oroszország tanácsban" - mondta. Elítélte a merényletet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet is.


Berlinben Angela Merkel kancellár és a német külügyminiszter is részvétnyilatkozatot adott ki. Merkel az orosz elnöknek küldött üzenetében közölte: "elborzadva" vette az esemény hírét. Guido Westerwelle pedig "a lehető legélesebben elítélte a kegyetlen gyilkosságot", és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.


Nicolas Sarkozy francia elnök "gyűlöletesnek", az olasz kormány pedig "igazolhatatlan barbárságnak" minősítette a merényletet. Sarkozy és Silvio Berlusconi is részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak és az orosz népnek. A római külügyminisztérium az olasz hatóságok "teljes szolidaritásáról" biztosította az orosz kormányt "a terrorizmus elleni küzdelemben".


William Hague brit külügyminiszter a "felháborodását és szomorúságát" hangoztatta a hír hallatán, és felajánlotta a brit illetékesek segítségét a tények feltárásában. Közölte, hogy brit konzuli munkacsoport van úton Moszkvába, mert két brit repülőgép is érkezett Domogyedovóba röviddel a robbantás előtt.

 

Robbanás a moszkvai Domogyedovo repülőtéren - több halott és sérült!>>>

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite