2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Test és lélekVilágvége elméletek

Világvége elméletek


Az ember azóta fél az elmúlástól, amióta öntudatára ébredt, ezért az emberiséget már régóta foglalkoztatja a világvége elmélete. Idén, 2012-ben ez a kérdés különösen nagy jelentőséget kap, mivel a híres maja naptár utolsó napja 2012. december 21.

foldegy


Tudósok és laikusok vitáznak ezekben a hetekben, napokban, átlagemberek legyintenek mosolyogva, vagy készülődnek riadtan a világvégére. Már ezekből a jelekből is megállapíthatjuk az egyetlen bizonyosságot: senki élő ember nem tudhatja, mi vár ránk a jövőben. Találgatni persze lehet, ki-ki választhat magának a feltételezések közül kedvére valót.


A Biblia és a maja naptár


Több vallási közösség és szekta a Bibliára alapozza világvége várását. Szerintük a szent könyvben világosan meg van írva, hogy lesz világvége, a pontos dátum ugyan nincs felfedve az egyszerű földi halandó előtt, de Jézus egyértelműen megmondta, milyen események fogják megelőzni azt. Ezek között szerepelnek természeti csapások, éhínség, háborúk, gazdasági válság, az emberek egymás ellen fordulása. A híradásokat elnézve, joggal gondolhatjuk, hogy mindez napjainkban bekövetkezett vagy legalábbis bekövetkezni látszik. Hiszen soha annyi szerencsétlenségről, tragédiáról, erőszakról nem hallottunk, mint mostanában. De igaz persze az is, hogy soha nem volt még ilyen fejlett a technika és a hírközlés sem, mint manapság, ezért ha ma történik valami a világ legtávolabbi csücskében, 1-2 óra múlva már egy eldugott tanyán is értesülhetünk róla.


Mások az ősi maja naptárat veszik alapul, ami állítólag 2012. december 21. dátummal fejeződik be, és ami szerintük azt jelenti, hogy nincs tovább. Az ellentábor azonban „csak" valamiféle spirituális ugrást lát ebben a jelben. Szerintük valami nagy változás jön, az emberiség megérett a váltásra. Feltételezésük alapja, hogy ami most van, az nem folytatható tovább, de ez nem jelenti egyben a véget is. Ők tehát valami újnak a kezdetét látják ebben a dátumban, ami már korántsem hangzik olyan riasztóan.


Felmelegedés vagy jégkorszak?


Földrajztudósok szerint a vég egyértelműen látható, és nagyjából időben is behatárolható. A földkéreg rétegeit vizsgálva ugyanis jól látható, hogy nagyjából tízezer évente tízezer évig tartó jégkorszak következik be a Földön. Mi most a tízezer éves jégmentes időszak legvégén élünk, ami azt jelenti, hogy bármelyik pillanatban újra bekövetkezhet az eljegesedés.


A folyamat lejátszódásához persze idő kell, ám ez az idő jóval kevesebb, mint szeretnénk, hogy legyen. Vagyis, ha igaz a feltételezésük, már a mi életünkben bekövetkezhet előbb egy felmelegedés (ennek jeleit már jól érzékelhetjük), majd egy hirtelen eljegesedés. Ha ez megtörténik, valószínű, hogy minden magasabb szintű élet kipusztul a Földön, csupán sejtszinten maradhat meg az élet csírája, hogy aztán újabb tízezer év múlva - ki tudja milyen megjelenési formában - újra megjelenjen.


A tanulság végül is az, hogy hiábavaló a világvégére készülni, hiszen senki nem tudhatja pontosan bekövetkezik-e, s ha igen, mikor. Ha azonban bekövetkezik, valószínűleg semmilyen óvintézkedés nem fogja megvédeni az embert. Éljünk, amíg lehet, élvezzünk minden napot, és igyekezzünk úgy cselekedni, hogy ne kelljen semmit sem megbánnunk!

 

Forrás: EZO.TV/HÍR PORT24

 

2012-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite