2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
NagyvilágVillámcsapás miatt megsérült 33 fesztiválozó

Villámcsapás miatt megsérült 33 fesztiválozó Németországban


Villámcsapás miatt megsérült 33 ember egy németországi zenei fesztiválon szombatra virradó éjjel. Valamennyien kórházba kerültek, de állapotuk kielégítő és legkésőbb vasárnap elhagyhatják a kórházat.

villam

A Rock am Ring fesztiválon dolgozó orvosi csoport vezetőjének tájékoztatása szerint a sérülteket nem közvetlenül érte a villámcsapás, hanem érintkeztek olyan tárgyakkal - például fémkordonnal -, amely vezette a villám révén keletkezett áramot. A sérültek közül többen izomgyengeséggel, szív- és keringési panaszokkal kerültek kórházba.

A Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Mendig település melletti repülőterén rendezett fesztivál területére éjjel három villám csapott le. Az első az egyik színpad mögötti elzárt részen (backstage), ahol a színpadot üzemeltető személyzet 8 tagja sérült meg.

Később, amikor újabb zivatarcella közeledéséről érkezett riasztás, az éppen fellépő művész, Fritz Kalkbrenner műsorát megszakították, és a közönséget felkérték, hogy vonuljon a közelben lévő nagyobb sátrakba.

A második és a harmadik villám sátorozóhelyeket talált el, 25 fesztiválozót megsebesítve.

Súlyos sérülés nem történt, de a helyszíni ellátás után elővigyázatosságból valamennyi sérültet a környező kórházakba vitték megfigyelésre.

A fesztiválozók nyugodtan viselték a tömegbaleset és a számos sátrat megrongáló ítéletidő miatti felfordulást.

Szombaton a tartomány miniszterelnöke és belügyminisztere, Malu Dreyer és Roger Lewentz felkereste az éjszakai viharokban erősen megtépázódott fesztiválhelyszínt. A szociáldemokrata politikusok dicsérték a rendőrség, a mentők és a rendezők együttműködését. Mindenki "nagyon professzionálisan" végezte a munkáját - emelte ki a tartományi belügyminiszter, akinek mind a 4 gyereke ott volt a fesztivál 90 ezer vendége között szombatra virradó éjjel - számolt be hírportálján a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite