2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVillanyoszlopnak ütközött egy autó Nógrád megyében

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0219

Fotó: police.hu


Nógrádmegyer belterületén, a Petőfi úton közlekedett egy 39 éves férfi személygépjárművével 2018. február 18-án a délutáni órákban, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban lesodródott az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében a jármű két utasa sérült meg.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit vizsgálja.


Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni!


A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.


A biztonságos közlekedés érdekében a havas, csúszós utakon időnként jelentősen csökkenteni kell a sebességet! Téli gumiabroncs nélkül ne is próbálkozzunk autózni, bármennyire is magabiztosak vagyunk! A jó járművezetői képességek nem pótolhatják azt az előnyt, amelyet a téli utakra tervezett abroncsok nyújtanak. Télen különösen fontos a megfelelő keréknyomás. Tévhit, hogy a kisebb levegőnyomású kerekek jobban tapadnak, ezáltal biztonságosabbak. A nem megfelelő keréknyomás már önmagában is életveszélyes. Fontos, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nem csak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag megfelelő állapota is.


Csúszós pályán a fék használata kiszámíthatatlan hatást válthat ki. A hirtelen fékezéskor sokszor előfordul, hogy irányíthatatlanná válik a gépkocsi mozgása, így jelentősen nő a balesetek kockázata. Havas, hókásás úton az előzést különösen meg kell fontolni. Amennyiben a feltételei adottak, még a manőver megkezdése előtt kapcsoljuk be az ablaktörlőt, mert a megelőzendő jármű mellett elhaladáskor - különösen tehergépkocsik esetében - nagy mennyiségű latyakos sár kerülhet a szélvédőnkre, lehetetlenné téve az előre látást!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra!

 

Forrás: POLICE

2018-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite