2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonVirrasztást tartanak Daróczi Dávidra emlékezve Budapesten

Virrasztást tartanak Daróczi Dávidra emlékezve Budapesten


Daróczi Dávid02A volt kormányszóvivőtől jövő szerdán görög katolikus szertartás szerint, a Csepeli Köztemetőben vesznek végső búcsút. Virrasztást tartanak a tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidra emlékezve kedd este Budapesten, az Országos Cigány Önkormányzat Dohány utcai székházában. Choli Daróczi József író, költő, az elhunyt volt kormányszóvivő édesapja az MTI-nek csütörtökön elmondta: jövő szerdán görög katolikus szertartás szerint, a Csepeli Köztemetőben vesznek végső búcsút Daróczi Dávidtól, akit a kormány saját halottjának tekint.

Közlése szerint a temetésen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is emlékező beszédet tart, de a gyászoló család nevében arra kérte a politikusokat, "mellőzzék a politikai ízű emlékezéseket, beszédeket".

Choli Daróczi József elmondta, hogy a temetés előtti estén - az általa vezetett, az OCÖ-székházban lévő roma múzeum és kiállítási galériában - tartandó virrasztásra fiának ismerőseit, barátait és kollégáit várják, hogy közösen emlékezzenek Dávidra.

A volt kormányszóvivő múlt péntek éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének.

Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József. Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be. Ezt megelőzően több napilapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként.

2010-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite