2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVisszavonta a távhőfejlesztési pályázatot a salgótarjáni közgyűlés

Visszavonta a távhőfejlesztési pályázatot a salgótarjáni közgyűlés


Felhatalmazást adott csütörtökön a Salgó Vagyon Kft.-nek a salgótarjáni közgyűlés, hogy visszavonja a távhőszolgáltatás fejlesztésére egy éve beadott pályázatát, mert a cégnek nincs elég pénze a beruházáshoz, és a kapcsolódó fejlesztések sem valósulnak meg.

Székiné

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester az ülésen elmondta: az önkormányzati tulajdonú Tarjánhő Kft. pályázata a távhőszolgáltató hálózat kiterjesztését és potenciálisan belépő új fogyasztók kiszolgálását célozta. A 700 millió forintos beruházás felét saját forrásból kellett volna biztosítani, várhatóan 14 éves megtérülés mellett.

A közgyűlési előterjesztés szerint a távfűtésbe bevonni kívánt Beszterce-lakótelepen hiányoznak a társasházak döntései, nem fog megépülni a Tóstrandra tervezett komplexum, amely szintén potenciális fogyasztó lett volna, és nem valósul meg az a biomassza hőerőmű sem, amely olcsóbb energiát adott volna a hálózatnak. Mindezek mellett a Tarjánhő Kft. jogutódja, a szintén önkormányzati tulajdonú Salgó Vagyon Kft. csak hitelből tudná biztosítani az önerőt, de a cég hitelállományának mértéke már most is kritikus.

A közgyűlés felhatalmazta a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatóját a visszavonással kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére. Salgótarján közgyűlése egy éve szavazta meg a pályázat benyújtását, annak ellenére, hogy a gazdasági bizottság ellenezte a döntést. A pályázat előkészítése mintegy 30 millió forintba került.

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

2012-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite