2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonVisszavonták a honvédkórház szülészetét irányító főorvos vezetői megbízatását

Visszavonták a honvédkórház szülészetét irányító főorvos vezetői megbízatását


kismamaHende Csaba honvédelmi miniszter visszavonta Török Miklós, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) szülészeti-nőgyógyászati osztályát irányító főorvos vezetői megbízatását - jelentette be Grósz Andor, a kórház megbízott főigazgatója.

Grósz Andor az ügyben összehívott sajtótájékoztatón elmondta: Török Miklós munkaviszonyát nem szüntették meg, így továbbra is a kórházban dolgozhat. Az osztályvezető leváltásával összefüggésben említette a lúggal megitatott kismama esetét, de nem csak ez volt a konkrét ok a miniszter döntésében - mondta a megbízott főigazgató.
Kifejtette: az elmúlt három év során ezen az osztályon is történtek kisebb-nagyobb hibák, melyek közül két alkalommal kellett átfogó vizsgálatot folytatni az osztály tevékenységével kapcsolatban. A honvédelmi miniszter pedig ezen elmúlt három év történései után nem látta biztosítottnak az osztály ilyen formában történő továbbműködését - tette hozzá Grósz Andor.
A kismama ügyéről Grósz Andor azt mondta, hogy szerdán is beszélt a beteg jogi képviselőjével, és ismét megerősítette a kórház, valamint a honvédelmi tárca szándékát, miszerint tárgyaláson kívül kívánnak megegyezni. Hangsúlyozta: az ügyben a felelősséget a múlt héten, és korábban is elismerte a kórház, a tárgyalás további részleteiről azonban nem kívánt többet mondani. Hozzátette: korábban felelősségre vonások is történtek ügyben, az érintett orvosról és szakdolgozóról azonban nem közölt többet.
Arra a kérdésre, hogy ki veszi át Török Miklóstól a szülészeti-nőgyógyászati osztályvezetői teendőket, elmondta: az osztályon számos kiváló szakember dolgozik, akik korábban elődintézményeiknél, illetve más budapesti kórházban osztályt vezettek, egyiküket pedig csütörtökön ki fogja jelölni erre a posztra.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite