2018. november 16., péntek - Ödön
Keresés a tartalomban
SportVizes vb - Kemény Dénes: utolértük az élcsapatokat

Vizes vb - Kemény Dénes: utolértük az élcsapatokat

Kemény Dénes, az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sanghaji világbajnokság bebizonyította, hogy csapata fejlődött az elmúlt időszakban még akkor is, ha az együttes csak a negyedik helyen végzett a tornán.

 

vizilabda01

"Egy megszerzett bronzzal és 2-3 góllal gyengébb teljesítménnyel, mint a döntősök, talán rosszabbul állnánk az olimpia szempontjából, mint így, hogy noha nincs érmünk, de tudásban, játékban egyértelműen utolértük az élcsapatokat. Megmondom őszintén, ez csak itt derült ki" - nyilatkozta a szakember a válogatott hivatalos internetes lapjának, a www.vlv.hu honlapnak adott keddi interjújában.

A negyedik hellyel ötkarikás kvótát szerzett válogatott a csoportküzdelmek során Montenegró, Kazahsztán, majd Spanyolország legjobbjait győzte le, ezt követően pedig a negyeddöntőben az amerikaiak felett diadalmaskodott. Ez után jött a szerbek elleni drámai csata, amelyet úgy bukott el a hosszabbításban, hogy a rendes játékidőben már négy góllal is vezetett.
"Én ezt kértem, hogy a szerbek ellen mindenki játssza ki magából a saját tehetségét, olyan felfogásban, ami esélyt ad arra, hogy legyőzzük őket" - mondta Kemény Dénes. "Hát nem esélyt adott, hanem a kezünkben volt a meccs, egy-két momentum kellett volna a harmadik negyed végétől a meccs lefújásáig, hogy ez a meccs meg is legyen. Megelőző hibák is voltak, de úgy gondolom, hogy a szerbek is hibáztak, másrészt megelőző hibákról azért felesleges beszélni, mert így is néggyel vezettünk pár másodperccel a harmadik negyed vége előtt."

Az interjú kitért arra is, hogy a magyar csapatot döntő szituációkban többször is sújtották bírói ítéletek, így a szerbek elleni elődöntőben is, amelynek hosszabbításában 5-2 volt a kiállítási arány.
"Már a csoportmeccsek elején éreztük a nyomást, s ennek ellenére játszottunk nagyon jól. Borzasztóan sajnálom a játékosokat, mert szerintem annál rosszabb nem lehet, amikor valaki tisztában van azzal, hogy ha az egyik hibáját nem követi el, akkor döntőt játszunk, és elég baj az nekik. Ugyanakkor mégiscsak annyiban +külön+ sajnálom őket, hogy ezeknek a hibáknak közel nem lenne ekkora súlyuk, hogyha az elődöntőben csak eggyel kevesebb a játékvezetői hiba a kárunkra - mert javunkra elkövetett játékvezetői hibára egyáltalán nem emlékszem."

A horvátok elleni kirívó bírói hiba ellen pedig Kemény szerint hivatalos úton is tiltakozni kell:
"Egy biztos, hogy a lelkünknek és a játékosoknak mindenféleképpen jót fog tenni, hogyha a Magyar Vízilabda Szövetség ennek a 30 másodperces mérkőzésszakasznak a linkjével és egy elküldött levéllel tiltakozik amiatt, hogy ilyen előfordulhat. Mert azért valljuk be őszintén, egészen más lett volna a 18 órás hazaút egy bronzéremmel a zsebben" - tette hozzá Kemény a horvátok elleni bronzmeccsre utalva, amikor 11-9-es horvát vezetésnél a kiállított Dobud blokkolta Varga Dániel lövését, az ellentámadásból pedig gólt lőttek a horvátok, eldöntve ezzel a találkozót.

A négy közé jutott csapatok közül a magyar lőtte a legtöbb gólt, ugyanakkor a legtöbbet is kapta: "Hogy ez mennyire volt szerkezeti szisztéma, tehát taktikai döntések következménye és mennyiben volt pillanatnyi egyéni koncentráló készség, kivitelezés, pillanatnyi forma eredménye, ez szintén a hosszabb analízis része lesz."
Kemény elmondta: a következő négy hetet a pihenésre, a feltöltődésre fogja fordítani - nem is lesz elérhető -, és ezt szeretné a játékosoktól is. A tréner várhatóan szeptemberben állítja majd össze azt a programot, amellyel megkezdik a felkészülést a januári eindhoveni Európa-bajnokságra.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

 

2011-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite