2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
SportVízilabda Eb - Magyar-szerb helyett magyar-olasz

Vízilabda Eb - Magyar-szerb helyett magyar-olasz


Váratlanul sok hibával, a jó periódusok dacára a meccs egészét tekintve rosszul játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokság péntek esti elődöntőjében, ahol hosszabbítás után egygólos vereséget szenvedett a montenegróiaktól, így vasárnap az arany- helyett a bronzéremért szállhat vízbe Eindhovenben.

vizilabda001


A másik ágról finalista szerbek helyett következnek az olaszok, méghozzá ezen a kontinensviadalon másodjára, mivel a világbajnokokkal Kemény Dénes legénysége az Eb-nyitányon, az első csoportmeccsen már találkozott, s akkor minden erőlködés nélkül diadalmaskodott.


Nyerhető volt a montenegróiak elleni találkozó is, és ha csak valamivel kevesebbet rontva teszi a dolgát az olimpiai bajnoki címvédő társaság, már akkor megvan a döntőbe jutás. Ám ezúttal önmagához mérten kivételesen gyengén teljesített a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat, amelyet azonban egy ilyen kaliberű együttes, mint amilyen a 2008-ban Európa-bajnok délszláv alakulat, bizony képes legyűrni. Ahogy pénteken is történt.


"Rosszul kezdődött az egész. Nem tanúsítottunk elegendő ellenállást emberhátrányban, abból kaptuk a gólokat és ehhez meg nem voltunk elég stabilak abban, amit eddig jól csináltunk, azaz emberelőnyben - összegzett a válogatott honlapján Kemény Dénes. - Néhány játékos szarvashibát követett el az elején. Sok olyan pont volt a meccsen, amikor viszonylag könnyen lezárhattuk volna. Leginkább másfél perccel a vége előtt az emberelőny. Ha azt belőjük, én nem hiszem, hogy a maradék másfél percben ki tudtak volna egyenlíteni."


A négy találatával legeredményesebb Kiss Gergely az MTI-nek nyilatkozva azt emelte ki, hogy miközben a fórokat időnként elhamarkodták, nem lőtték be a helyzeteket, aközben az emberhátrányos helyzetekben sem úgy védekeztek, ahogy kellett volna, s a megengedhetőnél jóval pontatlanabbak voltak.


"Fordulópont lehetett volna, amikor 9-11-ről 12-11-re átvettük a vezetést, de nagyon gyors volt a játék, oda-vissza jöttek a kiállítások, nem volt idő az előnytartásra, arra, hogy megállítsuk az ellenfelünket - keresett választ a miértre a balkezes olimpiai bajnok. - Engedtük, hogy akciógólokat lőjenek, meg aztán kaptunk megúszásgólokat is, ami nem szokás a magyar válogatottnál. Túl sok volt a hiba. Most aztán gyorsan fel kell szívnunk magunkat, és a kisdöntőben le kell győznünk az olaszokat megint."


A magyar együttes a bronzéremért a szombati pihenőnapot követően vasárnap, 13:30 órától vívja következő, egyszersmind utolsó eindhoveni mérkőzését. A két órával később kezdődő döntőben pedig az egykori jugoszláviai szövetségesek, s hajdanán egy csapatot is alkotók csatája következik Szerbia-Montenegró szereposztásban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite