2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
SportVízilabda Eb: Magyarország-Törökország 22-2

Vízilabda Eb: Magyarország-Törökország 22-2


A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén 22-2-re nyert a török csapat ellen az eindhoveni Európa-bajnokság hétfői játéknapján.


vizilabda002


Kemény Dénes együttese tét nélkül szállt vízbe, ugyanis már korábban megszerezte a csoportelsőséget, ezzel pedig egyenes ágon jutott az elődöntőbe. Az olimpiai címvédő magyar válogatott így péntekig pihenhet, ekkor játszik a fináléba jutásért.

Az olimpiai címvédő magyar válogatott így péntekig pihenhet, ekkor játszik a fináléba jutásért.


Eredmény, A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Törökország 22-2 (6-0, 6-1, 4-0, 6-1)
a magyar góldobók: Hárai 4, Varga Dániel, Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Kásás, Katonás 2-2, Steinmetz Á., Szivós, Biros, Madaras, Kiss G. 1-1

Előzetesen többen is úgy fogalmaztak Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő alakulatából, hogy olyan meccs jön az utolsó csoportkörben, amely edzésnek kiváló, s ahol annyi gólt kell lőni, amennyit csak lehet. Az elvi alapvetésre aztán a gyakorlat tökéletesen ráerősített, hiszen Biros Péterék 22 alkalommal vették be a sportági ranglétrán náluknál jóval alacsonyabban jegyzett rivális kapuját, miközben összesen két gólt kaptak.


Az első magyar támadás még nem, a második viszont már eredményes volt: Hárai Balázs centerből látványos húzással szerzett vezetést, utána pedig nem volt megállás. Hárai megúszásból is betalált, s a centertárs Steinmetz Ádám sem akart lemaradni (3-0). Az első negyed féltucatnyi magyar góljtermése a Varga fivérek, Dénes és Dániel, s a testvérek közé "férkőző" Hosnyánszky Norbert jóvoltából született meg (6-0).


A második negyed hasonló mederben zajlott: az elején még egy csavarból született török kapufa némi izgalmat keltett ugyan, Varga Dániel újabb - megint a kapus keze között a hálóba csapódó - bombájával azonban a magyar pólós lecke "felmondása" folytatódott. Az öcs, Dénes büntetőjét még hatalmas bravúrral hárította az ellenfél kapusa, az ifjabbik Varga azonban hamarosan maga korrigálta hibáját (8-0). Hosnyánszky hálórepesztő góllal jelentkezett újból, majd Szivós Márton alkalmi centerezése nyomán lett 10-0 az állás. Két perccel a nagyszünet előtt aprócska török öröm jött: először sikerült nekik bevenniük Szécsi Zoltán kapuját, de nyomban "bűnhődtek" is érte, mert Katonás Gergő és Kásás Tamás is beköszönt (12-1).


A hatásos magyar "lőgyakorlatokat" a harmadik negyedben Hárai vezette fel, aki harmadik és negyedik gólját is megszerezte (14-1). Aztán Varga Dániel, majd a szintén triplázó Hosnyánszky öltötte magára az ügyeletes bombázó szerepét (16-1). Közben a váratlan emberhátrányt is volt módja a társaságnak tesztelni, amit sikerrel tett, miután a Szécsit váltó Baksa László szépen mentett.


A negyedik játékrész kérdése legfeljebb az lehetett, eléri-e a húsz gólt a Kemény-legénység, s a válasz igen lett. Elébb Biros Péter lépett be a "találékony" magyarok sorába, utána Kásás pöckölt a hálóba egy pazar passzt (18-1). Madaras Norbert balkeze villant, a 20-2-t pedig - miután ötméteresből megszületett a második török gól is - Katonás produkálta emberelőnynél. A végén még Kiss Gergely is betalált (21-2), így az összes magyar játékos legalább egyszer eredményes volt, a végeredményt (22-2) beállító Varga Dénes pedig triplázott, egyszersmind arról is gondoskodva, hogy meglegyen a "közte húsz".


A magyar válogatott csoportelsőségével az a kedvezmény jár, hogy legközelebb csak az elődöntőben, pénteken (kezdés: 20 ó) kell vízbe szállnia, méghozzá azzal a csapattal, amelyik megnyeri az A csoport harmadikja és a B jelű hatos második helyezettje közötti szerda esti csatát.


korábban:
B csoport:
Horvátország-Spanyolország 11-10 (1-3, 5-1, 3-1, 2-5)
később:
B csoport:
Szerbia-Montenegró 16 ó
Románia-Németország 17:30 ó
A csoport:
Macedónia-Hollandia 19 ó
Olaszország-Görögország 20:30 ó

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite