2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonVizsgálatot indított az Országos Mentőszolgálat az ájult betegeken gúnyolódó mentősök üg

Vizsgálatot indított az Országos Mentőszolgálat az ájult betegeken gúnyolódó mentősök ügyében


Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot, eljárást indított a magatehetetlen betegeket fényképezgető mentősök ügyében - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hétfőn az MTI-vel.

mentokegy

A kép illusztráció!


A Blikk aznapi számában írt arról, hogy eddig ismeretlen mentősök az elmúlt hónapokban magatehetetlen betegeket fényképeztek, és a fotókat humorosnak, gúnyosnak szánt kommentárokkal töltötték fel egy közösségi oldalra, (a Facebook-ra). A fotókon ájult betegek mellett pózoltak mentősök, de az is előfordult, hogy az eszméletlenül heverő páciensek képeit kommentálták gunyoros, olykor morbid megjegyzésekkel - írta a Blikk.


A képek feltöltője - állítása szerint - az Országos Mentőszolgálat központi esetkocsija legénységének tagja. A képeket tavaly augusztus 17-én tették fel a világhálóra, de azt követően, hogy vasárnap délben a Blikk a képeket közzétevő csoportot a fotókról kérdezte, azokat leszedték az oldalról. Mint írták, az oldal tulajdonosaitól azt a választ kapták: "a betegek jogai nem sérültek, mivel felismerhetetlen az arcuk. A munkánkba szeretnénk betekintést engedni, mivel a közhiedelemmel ellentétben sokan nem ismerik azt".


Győrfi Pál az MTI-nek az ügyben azt válaszolta: az Országos Mentőszolgálat az ügyben vizsgálatot, eljárást indított, hiszen a betegellátásról, kiszolgáltatott betegekről történő, engedély nélküli fényképkészítés, a felvételek közzététele jogszerűtlen és etikátlan cselekmény. A közösségi oldalak használatát az OMSZ, mint munkáltató a beteg-, az adatvédelmi-, valamint a kegyeleti jogok szigorú tiszteletben tartása érdekében külön utasításban is szabályozta - tette hozzá a szóvivő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite