2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonVizsgálatot követel az MSZP a parlamenti közvetítés hiánya miatt

Vizsgálatot követel az MSZP a parlamenti közvetítés hiánya miatt


Vizsgálatot követel az MSZP annak kiderítésére, hogy ki, miért, kinek az utasítására és kikkel egyeztetve "tiltotta be" a parlamenti ülések tévéközvetítését.

parlament001


Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: szerdán a felsőoktatásról, a választási törvényről és a nemzetiségek jogairól tárgyalt az Országgyűlés, de a nyilvánosság kizárásával, a köztelevízió ugyanis - annak ellenére, hogy a műsorújságban meghirdették - nem közvetítette a vitát, majd ez a gyakorlat folytatódott, amikor a következő napokban a stabilitási törvényről és a családok védelméről esett szó a parlamentben.


A politikus a döntést összefüggésbe hozta azzal, hogy ezen a héten időkeretben tárgyalja a törvényjavaslatokat a Ház. "De mi lesz, ha a televíziónézők így is szembesülhetnek azzal a pökhendiséggel, érzéketlenséggel, nyegleséggel, ahogyan a róluk szóló jogszabályokat erőltetett menetben átveri a Tisztelt Házon a Fidesz?" - tette fel a kérdést Nyakó István, majd meg is válaszolta: megszüntetik a tévéközvetítést.


"Akárhogy is forgatjuk, ma olyan szellem uralja a közmédiumokat, aminek semmi köze a demokráciához, az európaisághoz, de még a magyarsághoz sem. Az MSZP felháborítónak tartja ezt a szellemiséget, és minden eszközzel küzdeni fog azért, hogy ez a gondolatiság megszűnjön Magyarországon. Addig is mi, szocialisták független, pártatlan vizsgálatot követelünk: ki, milyen okból, kinek az utasítására, kikkel egyeztetve tiltotta be a Parlament plenáris üléseinek közvetítését?" - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite