2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVizsgálják a salgótarjáni parkolási rendeletet

Vizsgálják a salgótarjáni parkolási rendeletet


parkolasMinisztériumi állásfoglalást kér a salgótarjáni parkolási rendelet mozgáskorlátozottakat érintő alkalmazása miatt a Nógrád Megyei Kormányhivatal; a válasz megérkezéséig nem büntetik meg azokat, akik nem a számukra kijelölt helyen várakoznak - mondta a város jegyzője.


A kormányhivatalhoz a Nógrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a salgótarjáni Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete (MESE) fordult, miután a parkolásért felelős cég a szélvédőkre helyezett felhívásokban közölte: a fizetőparkolókban csak a kijelölt helyeken díjmentes a parkolás, máshol márciustól fizetni kell.
Gaál Zoltán jegyző közölte: megvárják a hivatalos állásfoglalást, addig felfüggesztik a rendelet végrehajtását.

Uramecz János, a MESE elnöke az MTI-nek kifejtette: a problémát az okozza, hogy egy 2008-as önkormányzati rendelet mindössze annyit tartalmaz, hogy a mozgáskorlátozottak a kijelölt helyeken ingyenesen parkolhatnak. Az új, szeptembertől hatályos városi rendelet már ténylegesen rögzíti, hogy a nem kijelölt helyeken fizetni kell, de a városvezetés most úgy látja, erre felhatalmazza a 2008-as szabályozás is, noha azt eddig így nem alkalmazták - tette hozzá.

Kitért arra, hogy az új rendeletről a döntéshozók semmilyen egyeztetést nem folytattak az érdekképviseletekkel. Salgótarjánban februárban hozták meg az új parkolási rendeletet, amelynek értelmében fizetni kell a parkolásért a tágabban értelmezett belvárosban szeptembertől, de az eddigi óránkénti 200 forintos díjat már márciusban 300-ra emelték. Az önkormányzat évi 100 millió forintos bevételre számít a parkolóövezet kiterjesztéséből, ebből a pénzből szeretnék visszafizetni a város működési hitelét.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite