2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVIZSLÁS A MAGYAR BRAZÍLIA

VIZSLÁS A MAGYAR BRAZÍLIA

A Salgótarján közelébe lévő kis falúról kevesen tudják, hogy ontja magából a focitehetségeket. Ez magyarázható a faluból kitörni vágyó tehetséges gyerekekkel, és egy pesti fiatalemberrel, aki elhatározta, hogy kiaknázza a magyar sport számára a tehetségeket.

vizslasfoci

Lugosi Béla edző, elmondta, hogy még magyar viszonylatban is elképesztő a szegénység, ami a faluban van, a gyerekek viszont imádnak focizni, és labda híján szinte bármivel fociznak, legyen az hagyma, krumpli vagy bármi a mi gurul, így már egészen kiskorban hihetetlen technikai képzettséggel rendelkeznek.

A Salgótarján külvárosából származó gyerekek a fizikai állóképesség tekintetében is jól állnak, lévén hogy az edzéseik az otthonuktól egyórai gyalogura lévő Vizsláson vannak.

A srácok és a velük focizó lányok kedvéért naponta több mint két órát gyalogolnak. Egy valamiben azonban lemaradnak a többiektől. A foci ugyanis nem csak képzetséget, hanem szervezetséget is kíván., és ezt nem igazán tanították Őket. Lugosi Zoltán azonban ebben is változatni szeretne ezért is kérte a REAC SISE segítségét.

Az egyesület természetesen vállalta a segítséget és önerőből a fővárosba szállította a gyerekeket, akik közül sokan most először hagyták el Salgótarján határát.

A korosztályos tavaszi focitornán, vereséggel kezdő Vizslásiak, az összes többi meccsüket megnyerve a második helyen végeztek a Martfűi csapat mögött.

Forrás:Életképek/HÍR PORT24

 

 

2013-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite