2018. november 16., péntek - Ödön
Keresés a tartalomban
Választás 2010Voksvadászat! Havas nyíltan vállalja, kire adja szavazatát, Kondor nem

Voksvadászat! Havas nyíltan vállalja, kire adja szavazatát, Kondor nem


Havas HenrikA rendszerváltás óta nem látott átrendeződés várható a választások után Magyarországon. Új törésvonalak keletkeznek: immár nemcsak bal-és jobboldali oszlik a közélet, hanem radikálisokra és középpártiakra is - írja a Heti Válasz. A hetilap húsz közéleti személynek tette fel a kérdést, hogy kire fog szavazni a 2010-es országgyűlési választásokon. A válaszadók között volt olyan, aki konkrétam megmondta, hogy az „x"-et melyik párt karikájába fogja tenni, és volt olyan is, aki nem árulta, hogy voksa kinek fog kedvezni.


Bereményi Géza: „Magyarországnak megújulásra van szüksége, ami már évtizedek óta halasztódik" - mondta a lapnak a író-rendező. Bereményi szerint az utóbbi években tűrhetetlen állapotok uralkodnak nálunk, és hozzáteszi: ő nem azok közé a művészek közé tartozik, akik politikai tevékenységet folytatnak, a politikai ideológiáját a művei tükrözik - tette hozzá.


Dörner György: „Szeretném ha a választások után egyértelművé válna, hogy a nemzet maga intézi az ügyeit, a kormánynak pedig csak nekünk kell megfelelnie". A színész cáfolja azt, hogy jobbikos lenne, és hozzáteszi, hogy a legjobb belátása szerint fog szavazni, és számításba veszi az is, hogy a Fidesz ha erős felhatalmazást kap, akkor egyedül is képes lesz az új alkotmányt elfogadni, de szíve mélyén ha tehetné a MIÉP-re szavazna.


Havas Henrik: „Karakteres irányváltásra van szükség a gazdaságpolitikában" mondta az újságíró a Heti Válasznak. Havas nem fél kimondani azt, hogy mint mindig most is az MDF-re fog szavazni, mert Antall József híve volt és marad is.


Hajós András: „ A választásnak számomra az a tétje, hogy működik-e a közélet immunrendszere" - mondta a zenész-műsorvezető a lapnak. Hajós örül annak, hogy nagy valószínűség szerint új erők is megjelennek majd az újjáalakuló országgyűlésben ( gondol itt többek között az LMP-re a Civil Mozgalomra és a Jobbikra is). Hajós hozzátette: számára az LMP racionalitása és intelligenciája meggyőző, ezért fogja rájuk adni a szavazatát.


Kondor Katalin: „Újságíró a szakmám, nem tartanám helyesnek ha megmondanám, hogy kire szavazok" - mondta Kondor a lapnak , és hozzátette „olyan párt amellyel teljesen azonosulni lehet" még nem jött létre. Aki ismernek azok tudják, hogy melyik értékrendet tartom elfogadhatónak, és elmondta: hogy az új kormánytól elszámoltatást vár, kevesebb bürokráciát és fontosnak tartott megemlíteni a közmédiumok a Nemzeti Színház az Opera és a MNB rendbetételét is.


Lovasi András: Kossuth-díjas zenész elárulta, hogy az LMP-re szavaz, és reméli, hogy a párt a kétharmados döntésekbe is beleszólhat majd. Lovasi számára fontos a környezettudatosság, szerinte meg kell szüntetni azt az irracionális pazarlást, ami most folyik.


Novák Péter: Az énekes, műsorvezető nem kertelt, azonnal megmondta: Petőfi Sándorra fog voksolni -majd azt is hozzátette: arra a pártra adja majd a szavazatát, amelyik a legtöbbet tenné a kultúra érdekében. Egyelőre tanácstalan, mert véleménye szerint, sem a Fidesznek, sem az LMP-nek, sem az MSZP-nek sem az MDF-SZDSZ-nek nincs valódi kulturális programja, és hozzáteszi: hogy a vicc az, hogy a Jobbiknak van talán a leginkább van valami elképzelése a kultúráról.


Papp Lajos: „ Legszívesebben olyan pártot választanék, ami megvalósítja a 'vissza az Istenhez' programját, de ilyen párt nincs, ezért nehéz a döntés, de azt azért a szívsebész a Heti Válasznak elárulta a legkisebb rosszra adja majd a szavazatát.

2010-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite