2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonVona: a Fidesz csúcsra fejlesztette az emberek félrevezetését

Vona: a Fidesz csúcsra fejlesztette az emberek félrevezetését


A Fidesz tanulva az MSZP hibáiból csúcsra fejlesztette az emberek félrevezetését, az ország irányításában azonban érdemi fordulat nem történt - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden Szegeden.

Vona Gábor005


A Fidesz még megmaradt szavazóbázisában él valamiféle illúzió, hogy a polgári kormány 2010-es megalakulásával elérkezett a lehetőség a rendszerváltás befejezésére. Ez azonban nem igaz, ami most történik nem a rendszerváltás valamiféle lezárása, hanem az előző 22 év megkoronázása - mondta a politikus egy gárdistákkal és a Jobbik választmányi tagjainak részvételével tartott találkozó előtt rendezett sajtótájékoztatóján.


A kormány forradalomról, a nemzeti együttműködés rendszeréről beszél, ezek azonban pusztán nagy szavak, melyek a tartalmi változatlanságot hivatottak elleplezni - fogalmazott a pártelnök. Vona Gábor szerint Orbán Viktor gazdasági szabadságharca arról szól, miként lehet minél hamarabb megegyezni az IMF-fel. Magyarországon a valódi törésvonal nem az MSZP és a Fidesz között van. Az MSZP a múlt, a Fidesz a jelen, a Jobbik a jövő - mondta az országgyűlési képviselő.


A Fidesz és az MSZP a "89-esek" politikai generációjához tartozik, mindkét párt - ha hangsúlyeltolódásokkal is - 89-ből, egy hazug rendszerváltozásból meríti politikai tevékenységét - közölte a politikus. 2006-ban született egy új politikai generáció, amely úgy tűnik a Jobbikban találta meg képviseletét. Ez a generáció egyre inkább követeli, hogy átvehesse sorsának irányítását attól a garnitúrától, amely az elmúlt 22 évben tönkreverte az országot - hangsúlyozta Vona Gábor.


A Jobbik elnöke szerint a következő két év legfontosabb témája a földkérdés lesz. 2014 májusában lejár a földmoratórium, s mára kiderült, az Orbán-kormány azon ígérete, hogy a dán-modellen alapuló földtörvénnyel rendezik a helyzetet, megvalósíthatatlan. A dán törvény azon részeit, amelyek az EU jogrendjén belül is lehetőséget teremtettek arra, hogy helyi tulajdonba tartsák a földet, az Európai Bíróság a közelmúltban megsemmisítette.


A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy alaptörvényben biztosított védelmet kapjon a magyar föld. Ha ez nem sikerül, "eljöhet a polgári engedetlenség ideje akár" - mondta Vona Gábor.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite