2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVona: Salgótarján politikai közösségek között is választ

Vona: Salgótarján politikai közösségek között is választ


Salgótarjánnak nemcsak a polgármesterről kell döntenie, de politikai közösségek között is választania kell az időközi választáson - jelentette ki a Jobbik elnöke a városban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

vonast0212

MTI Fotó: Komka Péter

 

Salgótarjánnak nem csak a polgármesterről kell döntenie, de politikai közösségek között is választania kell az időközi választáson - jelentette ki a Jobbik elnök-frakcióvezetője a városban tartott pénteki sajtótájékoztatón. Vona Gábor azt mondta, hogy pártja világos programmal, világos elképzelésekkel állt az emberek elé.


Szerinte a Fidesz soha nem szerette Salgótarjánt, soha nem volt fontos neki ez a város. Az MSZP országosan szétesett állapotban van, egy megyeszékhely pedig nem engedheti meg magának, hogy olyan polgármestert válasszon, aki mögött nincs stabil politikai közösség és országgyűlési erő - tette hozzá.


"Ma Magyarországon a legerősebb ellenzéki párt és a második legerősebb politikai közösség a Jobbik. Mi, amennyiben Hulitka Istvánt választják polgármesterré, erős országgyűlési lobbierőt biztosítunk a városnak és a leendő polgármesternek" - mondta Vona Gábor.


A Jobbik szerdán Ózdon kezdte meg, majd csütörtökön és pénteken Salgótarjánban folytatta kihelyezett frakcióülését. A pártvezető elmondta: az egészségüggyel, az oktatással és az alaptörvény módosításáról beszéltek, "azokról a kérdésekről, amelyek ma talán leginkább foglalkoztatják a közéletet és az állampolgárokat is".


Vona Gábor elmondta, óriási hibának tartja, hogy a Fidesz az ellenzéki aggodalmak, kritikák ellenére változtatás nélkül terjeszti be az Országgyűlés elé a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítási tervet.


Ha a Fidesznek valóban Magyarország biztonsága a fontos, akkor igenis egyeztetnie kellett volna az ellenzéki frakciókkal, különösképpen velünk, hiszen mi az elmúlt fél év során a migráció kérdésében számtalanszor bizonyítottuk, hogy konstruktívak vagyunk - fogalmazott a politikus, példaként említve a honvédség határokon történő bevetését, amelynek kétharmados többséggel történő elfogadásához a Jobbik is hozzájárult.


A Jobbik javaslata három nap türelmi időt adna a kormánynak, hogy azonnal megtehesse a szükséges intézkedéseket, utána az Országgyűlés összehívására köteleznék a kabinetet. Vona Gábor megdöbbentőnek nevezte, hogy a Fidesz ezt nem támogatja, és hangsúlyozta, "azt az aljas politikai taktikát pedig visszautasítják, amely az emberek félelmére próbál alapozni, és ezt a félelmet felhasználva, a terrorizmusra hivatkozva egy pártállami időt próbál újjáéleszteni Magyarországon".

vonast0212_1

MTI Fotó: Komka Péter


A Jobbik - erősítette meg - ebben a formában nem támogatja az alaptörvény-módosítást, de a maga javaslatait fenntartva továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására, Magyarország biztonságának megerősítésére. Egyúttal egy új pártállami rendszer kialakítását is szeretnénk megakadályozni - szögezte le Vona Gábor.


A salgótarjáni Főtéren tartott tájékoztatón az elnök arra is kitért, hogy az oktatás, az egészségügy és a korrupció témáiban indított nemzeti konzultáció nem lesz pénzpazarló, nem álkérdésekkel terhelik a magyar állampolgárokat. Valódi kérdésekkel küzdő ágazatokban, valódi megoldást keresve fordulnak majd postai úton az emberekhez a szakmával, civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel történt egyeztetés után - mondta.


Salgótarjánban a 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni időközi polgármester-választást, amely február 28-án lesz.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite